Ismét nyert, veretlenül vezeti a tabellát a PMFC

2019. október 06. vasárnap 18:55

Ismét nyert, veretlenül vezeti a tabellát a PMFC

A THSE-Szabadkikötő ellen aratott 4-0-s hazai győzelmével a PMFC továbbra is veretlenül vezeti az NB III Közép-csoportját. 

 

 

Az NB III Közép-csoport 9. fordulóját rendezték vasárnap délután, amelynek alkalmából a listavezető PMFC a bennmaradásért harcoló THSE-Szabadkikötőt fogadta a Stadion utcában.

Vas László vezette csapatunk óriás mezőnyfölényben alakított ki a mérkőzés elejétől fogva, ami a lelátón helyet foglaló hazai publikum örömére a helyzetek számában is megmutatkozott. A vendégek kapusának igencsak sok dolga akadt az első húsz perc során, mígnem a 22. minutumban Grabant Bence harcolt ki büntetőrúgást, amit Máté János higgadtan értékesített a jobb alsó sarokba, 1-0!

Kis idővel később Hegedűs Márk pompás lövése suhant el alig valamivel a Tintahalak kapuja felett, ugyanakkor a 25. percben együttesünk növelni tudta előnyét. Németh Márk balról remekül adott középre, Grabant Bence pedig hat méterről meglehetősen tisztán fejelhetett a jobb alsóba, 2-0. Bő tíz perccel később második találatunk szerzője ellen követtek el ismét szabálytalanságot a fehér-kék csíkos mezes fővárosiak, ám a jogosan megítélt tizenegyest Máté János sajnos elpuskázta.

Együttesünk szűnni nem akaró támadókedvét azonban ez sem vette el, végül kétgólos előnnyel fordulhattunk.

Rögvest a második játékrész elején Markos Marcell hozta rá a frászt csapattársaira, a THSE-Szabadkikötő hátvédje ugyanis kis híján öngólt érően tette haza mellel a labdát.

Az 52. percben aztán a két tizenegyest, illetve gólt is szerző Grabant Bence még egy gólpasszt is feljegyezhetett, ugyanis remekül betekert szögletét követően Rácz László fejelt kíméletlenül a vizitálók hálójának bal felébe, 3-0. Ezt követően Kónya Dávid betekert labdáját Máté János csúsztatta fejjel a bal alsó felé, ám Czerula Dávid bravúrral kitudta tolni a gólba tartó játékszert.

 

Az utolsó negyedórába lépve csapatunk előtt ismét komoly lehetőségek adódtak, de kétszer is a keresztléc mentette meg a budapestiek. Mígnem aztán a 77. minutumban a csereként pályára lépő Szabó Dominik állította be fejes góljával a 4-0-s végeredményt. A THSE-Szabadkikötő a hajrában ugyan szépíthetett volna, de a keresztléc, majd Kovács Benedek közbeavatkozott.

Labdarúgócsapatunk magabiztos sikerével továbbra is veretlenül vezeti az NB III Közép-csoportját, melynek 10. fordulójában az Iváncsa KSE-t fogadjuk október 12-én, szombaton 14:30-tól.

NB III Közép-csoport, 9. forduló

Pécs, PMFC Stadion, 1000 néző Vezette: Altorjay Áron Gellért.
PMFC - THSE-Szabadkikötő 4-0 (2-0)

Gsz.: Máté (22. - büntetőből), Grabant (25.), Rácz (54.), Szabó (77.)
Sárga lap: Németh (85.), ill. Molnár (21.)

PMFC: Kovács - Sági, Gajág, Rácz, Németh - Grabant, Futó, Geiger (Nikic, 59.), Hegedűs - Máté (Koller, 59.), Kónya (Szabó, 70.). Vezetőedző: Vas László.

THSE-Szabadkikötő: Czerula - Vágó (Tóth, 54.), Szabó M., Pokó, Tóth Sz., Gere, Tóth R. (Füzy, 54.), Molnár, Varga, Markos, Patkó (Földi, 44.). Vezetőedző: Kenyó Zoltán.

Forrás: PMFC