Fontos mérkőzés vár a Kozármislenyre vasárnap

2017. április 20. csütörtök 09:26

Fontos mérkőzés vár a Kozármislenyre vasárnap

Április 23-án, vasárnap délután öt órakor fogadja az NB II-es HR-Rent Kozármisleny labdarúgócsapata a Cegléd gárdáját a Merkantil Bank Liga 31. fordulójában.

Az elmúlt hetekben körvonalazódott, hogy mely együttesek veszélyeztetettek a kiesés szempontjából. Az utolsó helyezett SZEOL tetemes hátrányban van (15 pont), így nagy valószínűséggel neki már nincs esélye megragadni a második vonalban. Az utolsó előtti Cigánd hátránya is elég jelentős (10 pont), igaz nekik még van valamennyi esélyük. A harmadik kieső helyért jelenleg négy csapat "versenyez", a Cegléd, a Budaörs, a Csákvár, és a HR-Rent Kozármisleny.

A hátralévő nyolc fordulóban még mind a négy riválissal meg kell küzdenie a csapatnak, így mondhatni, saját kezünkben van a sorsuk. Az első próbatétel vasárnap vár rájuk, ekkor hazai környezetben a télen megerősödő és jelenleg jó formát mutató Ceglédet látják vendégül.

Vasárnapi vendégek az utolsó hat fordulóban veretlenek maradtak (3 győzelem és 3 döntetlen), ennek köszönhető, hogy jelenleg nemcsak versenyben vannak, hanem immár kedvezőek a kilátásaik. Az utolsó két meccsen mindkétszer 0-0-ás döntetlenre végeztek, előbb hazai pályán a Dorog ellen, majd idegenben Gyulán a Szeged 2011 otthonában. Érdekesség hogy a két döntetlent megelőző négy mérkőzésük mindegyikén az utolsó pillanatokban vagy éppen a hajrában szerezett góllal szereztek értékes 3 pontokat. A ZTE ellen a 85. percben lőtték győztes gólt, Mosonmagyaróváron ugyancsak a 85. percben vették be a hazai kaput és nyertek 1-0-ra.

A következő fordulóban a Siófok a 93. percig vezetett az otthonukban, ekkor sikerült a ceglédieknek egalizálniuk. Nyíregyházán pedig kicsit hamarabb, "már" a 80. percben megszerezték a győztes gólt. A Cegléd csapatához télen Nagy Mihály érkezett vezetőedzőnek, akinek sikerült megerősíteni az akkor még komoly ponthátrányba lévő együttest.

Korábbi NB I-es, rutinos labdarúgókat igazolt a Cegléd, többek közt a Mislenyben is megfordult Fröhlich Rolandot Mezőkövesdről, Mursits Rolandot és Takács Pétert a Békéscsabából, Nagy Sándort Gyirmótról, Preklet Csabát a Vasasból csábították el, így mondhatni ez a Cegléd már nem a korábbi Cegléd. Miután összeállt a keret és végigdolgozták a téli felkészülést, 2 győztes és 2 vesztes meccs után felállt Nagy Mihály és átadta a helyét a kispadon. Ez a váltás is alapvetően jól sült el, hiszen Miskei Attila irányításával jobban szerepelnek.

A két csapat őszi meccsén rendkívül kiélezett összecsapáson az emberelőnyben játszó Kozármisleny 0-1-ről megfordította a mérkőzést és 2-1-re vezetett, viszont nem sikerült döntésre vinni a dolgot és jött a 92. perc amikor Nánási révén a hazaiak egyenlítettek.

Kozármisleny csapata a SZEOL otthonában lezárt egy 3 meccses vereséggel végződő szériát, így abban bízhatnak, hogy elmozdultunk a holtpontról és a pontszerzés után immár következhet az első mislenyi hazai pályás győztes mérkőzés is. A találkozót ezúttal egy NB I-es játékvezető: Andó-Szabó Sándor vezeti, segítői Kepe Arnold és Aradi József lesznek, tartalék játékvezetőként Bereczki Miklós működik közre.

Forrás: HR-Rent Kozármisleny