Egyelőre nincs döntés Burján Csaba fegyelmi ügyében

2020. január 04. szombat 17:30

Egyelőre nincs döntés Burján Csaba fegyelmi ügyében

Pénteken délután meghallgatták Burján Csabát az ellene indított fegyelmi ügyben, de egyelőre nem született határozat, csak néhány napon belül várható döntés.

 

 

 

Egy hónappal ezelőtt tört ki a botrány: Burján Csaba a kínaiakat sértő megjegyzést posztolt az Instagram-oldalán - az olimpiai bajnok rövid pályás gyorskorcsolyázó elmondása szerint azt kívánta érzékeltetni, hogy a sanghaji világkupaversenyre utazva milyen sokan voltak a helyi repülőtéren.

Hogy mindezt igen szerencsétlenül tette, ő maga is elismerte, majd bocsánatot kért edzőjétől és a kínai emberektől is.

Az eset után rögtön lemondott a válogatott kínai vezetőedzője, Csang Csing Lina, ám lemondását a magyar szövetség (MOKSZ) elnöksége nem fogadta el. A tréner jelenleg is segíti a csapatot, ám ebben az ügyben még nem született döntés.

Ahogy nincs ítélet Burján fegyelmi ügyében sem, merthogy a MOKSZ elnöksége Bánhidi Ákos csapatvezető javaslatára fegyelmi eljárást kezdeményezett a versenyző ellen - a grémium pénteken délután ült össze.

Természetesen meghallgatták a sportolót is, ám a fegyelmi vétsége kapcsán határozat nem született, de néhány napon belül várható.

Forrás: Nemzeti Sport