Egyelőre mégsem épül meg az új stadion Pécsen - Nem erőlteti a kormány a beruházást

2021. december 26. vasárnap 11:16

Egyelőre mégsem épül meg az új stadion Pécsen - Nem erőlteti a kormány a beruházást

Nem épül meg a Bozsik Aréna mintájára tervezett 8000 fős stadion Pécsen - számolt be róla az epiteszforum.hu. A módosítás oka: költségvetési átszervezés. A pécsiek többsége sem támogatta az építkezéseket, írta a Nemzeti Sport.

 


Ahogy Hargitai János, Baranya megye kereszténydemokrata országgyűlési képviselője korábban elmondta a Népszavának: „Pécsnek nincs korszerű stadionja, uszodája, élményfürdője. Azért tárgyaltam többször is a miniszterelnökkel, hogy legyenek a mai kornak megfelelő sportlétesítményeink. Most végre előre léphetnénk. De ha a város nem akarja, akkor a kormány nem fogja erőltetni."

 

A tervezett létesítmény nemcsak sportcélokat szolgált volna, hanem céges rendezvényeknek vagy koncerteknek is otthont adhatott volna.

Az aréna építésének előkészítésére a Pécsi Sport Nonprofit Zártkörűen Működő Részvénytársaságot, a megvalósításra pedig a Beruházási Ügynökséget jelölték ki, a telekvásárlást szeptember végére tervezték. A terv azonban nagyon lassan haladt előre, sőt, a végén már sehogyan sem.

Azért nem valósult meg a projekt, mert a pécsiek többsége az építkezések ellen volt.

És mivel a város nagyobbik része nem akarta, a kormány sem erőltette a megvalósítást, és a december 24-én megjelent Magyar Közlönyben visszavonta a Pécsi Mecsek Futball Club új stadionjának előkészítéséről és megvalósításáról szóló kormányhatározatot, olvasható a Nemzeti Sportban.

EQM