A Bozsik-program mohácsi és szigetvári előmozdítóit díjazták

2019. október 06. vasárnap 11:40

A Bozsik-program mohácsi és szigetvári előmozdítóit díjazták

Közel 900 gyerek és fiatal nyitotta meg a Bozsik-tanévet Telkiben. A programban 150 ezren vesznek részt. Díjazták a programban résztvevő pedagógusokat is, Baranyából Schwarzkopf Tamás (Mohács - Körzeti szervező) és Tomsics István (Szigetvár körzet - sportcsoport vezető) vehetett át díjat munkájukért. A fesztiválra az UEFA és a FIFA képviselője is ellátogatott. 

 

 

A Magyar Labdarúgó Szövetség a szokásokhoz híven megtartotta az OTP Bank Bozsik-program tanévnyitó fesztiválját az MLSZ Edzőcentrumban, a Globall Football Parkban.

A gyerekeket kiváló futballidő fogadta az egész napos rendezvényen, ahol az 5-6 éves óvodás, valamint az általános iskola 1-4. osztályos kisfiúk és kislányok Grassroots Fesztiválon vettek részt; míg a nagyobbak tornarendszerben mérték össze tudásukat - a középiskolások az idén is megrendezett Fair Play Cup kereteiben.

Baranyát a magyarmecskei Általános Iskola 2-es korcsoportú és a mohácsi Boldog Gizella Általános Iskola 4-es korcsoportú diákjai képviselték.

Az esemény idén is egybeesett az UEFA Grassroots Héttel, amelyet minden évben az amatőrfutball népszerűsítésére szervez az európai szövetség, az MLSZ pedig idén is csatlakozott a nemzetközi rendezvénysorozathoz.

A megnyitó ünnepségen részt vett Nyilasi Tibor, egykori hetvenszeres válogatott labdarúgó, az MLSZ elnökségi tagja, felszólalt Kovács Szilveszter Grassroots-igazgató is. A rendezvényt megtisztelte Jorge Diaz, a FIFA grassroots managere és Olivier Doglia UEFA Development manager is, akik szintén szóltak a megjelentekhez.

- Éppen tíz éve jártam Magyarországon és ugyanitt, Telkiben találkoztam a helyi Grassroots-programmal. A FIFA biztosított technikai segítséget és most nagyon jó látni, mennyit fejlődött a program. A Grassroots lényege, hogy a foci pozitív élmény legyen a gyerekeknek, a szülőknek, a játékosoknak, az edzőknek, a játékvezetőknek, egyszóval mindenkinek, aki részt vesz benne - és ez megvalósul Magyarországon - nyilatkozta Jorge Diaz, aki elmondta, Magyarország egy remek példa a többi tagország számára.

- Megfelelő struktúrában dolgoznak jó szakemberek, kiváló filozófiát követve. Ez összhangban van a FIFA gondolkodásával, miszerint a gyerekek élvezzék a játékot a pályán. A FIFA részéről mi is igyekszünk ellátogatni Magyarországra, hogy megmutassuk a többi országnak, mit tanulhatnak az itteni példából. A következő lépés, hogy folytatódjon a fejlődés.

Olivier Doglia szintén azt erősítette meg, a Grassroots fő üzenete a gyerekeknek, hogy érezzék jól magukat - és ez nálunk, sok-sok játékos bevonásával meg is valósul.

- Ez az alapja a jövő futballjának. Végső soron mind ugyanazért a célért dolgozunk. Ebben a korban a legfontosabb visszajelzés számunkra a gyerekek arcán látható öröm, amelyet az önfeledt játék közben láthatnak a szülők és az edzők, nevelők. Ehhez persze a játék öröme mellett jó edzőkre is szükség van, hogy a gyerekek a megfelelő technikai képzésben is részesüljenek - fogalmazott az UEFA menedzsere.

 

Forrás: baranya.mlsz.hu