Ülésezett a Baranya Vármegyei Karitatív Fórum

2023. március 01. szerda 14:05

Ülésezett a Baranya Vármegyei Karitatív Fórum

Február 28-án tartotta 2023 első ülését a Baranya Vármegyei Karitatív Fórum.

 

 

A megbeszélésen részt vett a HIT Gyülekezete Szeretetszolgálata, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület Dél-Dunántúli Régió, a Magyar Vöröskereszt Baranya Vármegyei Szervezete, a Pécsi Egyházmegyei Katolikus Karitász és a Baranya Vármegyei Polgári Védelmi Szövetség.

 

A Vármegyei Fórum az Országos Karitatív Fórum mintájára alakult meg, a vármegyék közül elsőként - és eddig egyedüliként - 2022 júniusában. Megalakulásának célja a szervezetek közötti szoros együttműködés fenntartása, az esetleges káresetek mielőbbi felszámolásának érdekében.

 

Sikerességét pedig olyan káresemények felszámolása példázza, mint a 2021-es sellyei vagy a 2023 februári viharkárok, vagy éppen a patacsi tűzvész.

A keddi fórumot Karsa Róbert tűzoltó ezredes, a Baranya Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóhelyettese nyitotta meg, ezután a szervezetek beszámoltak a megalakulás óta eltelt időszak tapasztalatairól és az elkövetkezendő feladatokról. Egyetértettek abban, hogy a Fórum keretén belül az együttműködés, az erőforrások hatékony felhasználása, koordinálása hatékonyan valósul meg.

 

„Mi is minden katasztrófaeseményen tanulunk valamit, s így közösen remélhetőleg idővel egy jól és még gyorsabban reagáló csapatot tudunk összeállítani a karitatív szervezetekből, önkéntesekből és állami szervekből!" - írta a Magyar Vöröskereszt vármegyei szervezete Facebook-oldalán.

 

Forrás: Katasztrófavédelem