Új kiállítási anyag érkezett a Mohácsi Nemzeti Emlékhelyre

2022. november 03. csütörtök 10:02

Új kiállítási anyag érkezett a Mohácsi Nemzeti Emlékhelyre

A Mohácsi Nemzeti Emlékhelyen folyó régészeti, antropológiai kutatások új ismeretanyaggal gazdagították a mohácsi csatával kapcsolatos ismereteinket. Az eddigi vizsgálatok azt bizonyítják, hogy az emlékhely III. számú tömegsírjában nyugvó halottak a csata utáni tömeges, brutális kivégzés áldozatai.

 

 

Dr. Varga Szabolcs történész 6 db roll-upon keresztül mutatja be ezt a tragikus eseményt, illetve megismerteti az érdeklődőket az emlékhely, valamint az itt folyó régészeti kutatások történetével és az antropológiai vizsgálatok eredményeivel.

A roll-upok szövege hosszú kutatás eredménye: tartalmas, izgalmas, de mindenki számára könnyen értelmezhető. A tablók gazdagon illusztráltak korabeli ábrázolásokkal, képekkel, grafikákkal, amelyek megszerkesztése Vértesi Lázár munkáját dicséri.

A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság célja, hogy az emlékhelyi bemutatás mellett, későbbiekben egy vándorkiállítás keretében ismertesse meg az érdeklődőkkel a mohácsi csatával kapcsolatos legújabb kutatási eredményeket.

Forrás: DDNP