Új házába is magával vitte a gyilkos megölt szomszédja maradványait - Videó!

2024. március 13. szerda 10:15

Új házába is magával vitte a gyilkos megölt szomszédja maradványait - Videó!

Emberölés miatt nyolc év börtönbüntetésre ítélték nem jogerősen azt a férfit, akit egy 2017-ben elkövetett gyilkosság gyanúsítottjaként 2022 decemberében fogott el a rendőrség a baranyai Bostán - közölte a Pécsi Törvényszék.

 

A vádlott ugyanazon kis baranyai faluban - Bostán, a szerk. -  lakott a sértettel, akivel gyakran összejártak, együtt italoztak.

2017. június közepén az egyik este a sértett ittas állapotban megjelent a vádlott lakásánál, ahol közösen folytatták az italozást.

Ennek során közöttük szóváltás alakult ki, majd a vádlott egy konyhakéssel nyakon szúrta a sértettet, aki ennek következtében elhalálozott.


A vádlott hajnalban a holttestet egy pokrócba tekerte, majd az udvaron található garázs alatti szerelőaknába dobta, amelyre hamut, meszet és különféle hulladékot halmozott fel.


A sértett használati tárgyait, ruházatát és a kést a vádlott eldobta.

A megölt férfit néhány nap múlva keresni kezdték, őt nem találták. A faluban ezt követően vele kapcsolatban az a szóbeszéd alakult ki, hogy külföldre távozott.
Mivel a későbbiekben sem lehetett további információt megtudni vele kapcsolatban, ezért a rendőrség körözését rendelte el.

2021 januárjában a vádlott egy falubelijével a házát elcserélte, azonban közölte az új lakóval, hogy a garázsban elásta korábban elpusztult kutyáját, ezért annak maradványait elviszi magával az új házába.

Ezzel egyidőben a vádlott ittas állapotban többször tett utalást a sértett megölésére falubeli ismerőseinek.

A rendőrség 2022 decemberében tartott házkutatás során találta meg az elhunyt csontjait a vádlott új lakásának padlásán.

 Az akkori tájékoztatás szerint a vádlott a a gyilkosság után öt nappal jelentette be a rendőrségen, hogy barátja eltűnt. A férfi azt állította, hogy összeveszett a barátjával, és azóta nincs híre róla.


Az első fokú ítélet nem jogerős, mert a vádlott és védője felmentés végett fellebbezést jelentett be.

 

EQM