Úgy tűnik, csak a börtön vethet véget egy pécsi férfi autós karrierjének

2023. március 09. csütörtök 09:26

Úgy tűnik, csak a börtön vethet véget egy pécsi férfi autós karrierjének

A Pécsi Járási Ügyészség járművezetés az eltiltás hatálya alatt vétsége miatt emelt vádat egy pécsi férfi ellen, aki - bár soha nem volt jogosítványa - állandóan gépkocsit vezet. 

 

 

 

A férfit korábban a szabálysértési hatóság engedély nélküli vezetés miatt többször eltiltotta a járművezetéstől.

Őt azonban mindez nem akadályozta meg abban, hogy újra és újra volán mögé
üljön.

2021. május vége és júliusa között összesen 12 alkalommal érték tetten a rendőrök úgy, hogy eltiltás hatálya alatt vezette gépkocsiját.

Mindezek miatt az ügyészség már vádat emelt ellene, mely eljárás a bíróságon van folyamatban.

A férfit azonban még ez sem tartotta vissza attól, hogy annak ellenére, hogy ismételten eltiltották a vezetéstől, másnap Pécsett gépkocsijával közlekedjen. Az autóját korábban kivonták a forgalomból, így rendszámmal nem rendelkezett, amit a rendőrjárőrök észleltek, ezért a férfi által vezetett gépkocsi után mentek.

A vádlott a rendőrjárőr szolgálati gépjárművét észlelve, nagy sebességgel menekülni kezdett, mindeközben a rendőrség megkülönböztető hang- és fényjelzés használatával követte őt, valamint hangosbeszélőn keresztül folyamatosan megállításra szólította fel a vádlottat, aki azonban ennek nem tett eleget.

Végül a férfi a gépjármű nagy sebessége miatt az egyik kanyart nem tudta bevenni és az árokba hajtott.


Az elkövetőt az ügyészség, mint visszaesőt vádolja járművezetés eltiltás hatálya alatt vétségével és indítványozta, hogy a bíróság a vádlottat börtönre ítélje és a korábbi felfüggesztett szabadságvesztését is rendelje el.

Képünk illusztráció.

Forrás: Baranya Vármegyei Főügyészség