Tolókocsihoz kötött férfit is kifosztott két nő Pécsett

2019. szeptember 16. hétfő 17:20

Tolókocsihoz kötött férfit is kifosztott két nő Pécsett

A Pécsi Járásbíróság elrendelte két nő letartóztatását egy hónapra kifosztás bűntette, lopás bűntette és lopás vétsége alapos gyanúja miatt. 

 

 

A nyomozás eddigi adatai szerint a gyanúsítottak és harmadik társuk 2019. augusztus 8-án délelőtt, egy tolókocsihoz kötött férfi pécsi lakásába mentek és amíg egyikük lekötötte a sértett férfi figyelmét, a másik nő a lakásban kutatott értékek után, harmadik társuk az ajtóban állva figyelt. Ennek során 25.000 forintot tulajdonítottak el.

A két nő hasonló módszerrel 2019. augusztus 29-én, Pécsen egy idős nő lakásából 100.000 forint értékű ékszert tulajdonított el.

Ezen kívül az egyik nő két társával 2018. október 25-én, a délelőtti órákban szintén egy idős nő lakásába kéretőztek be, ahonnan 1.100.000 forint értékben készpénzt és arany ékszereket, valamint bankkártyát tulajdonítottak el.

A másik gyanúsított nő 2019. augusztus 29-én a délelőtti órákban egy társával bekéretőzött egy nagyon idős nő lakásába, akinek figyelmét elterelte, míg a társa kutatást végzett és 450.000 forint összértékben készpénzt és ékszereket tulajdonított el

Mindkét gyanúsított - főleg vagyon elleni bűncselekmények elkövetése miatt - büntetett előéletű, ellenük más büntetőeljárások jelenleg is folyamatban vannak.

Alaposan tartani lehet attól, hogy szabadlábon hagyásuk esetén elérhetetlenné válnának, illetve a sértettek, vagy az eljárásban szereplő más személyek befolyásolásával, tárgyi bizonyítási eszközök elrejtésével, vagy megsemmisítésével veszélyeztetnék a bizonyítást, illetve újabb szabadságvesztéssel fenyegetett bűncselekményt követnének el.

Az ügyész, valamint a gyanúsítottak egyike és védője a bíróság végzését tudomásul vette, míg a másik gyanúsított és védője fellebbezést jelentettek be, így a határozat fellebbező gyanúsítottra vonatkozó része nem végleges.