Tátrai Annamária, Lovász Lázár és Simon István az idei Príma-díjasok

2011. november 08. kedd 21:30

Tátrai Annamária, Lovász Lázár és Simon István az idei Príma-díjasok

Kedden este, a Vállalkozók Országos Szövetsége helyi vezetésének szervezésében, a megyei közgyűlés Papnövelde utcai dísztermében adták át az ezévi Baranya Megyei Príma-díjakat. A "Baranya Megye Vállalkozása 2011" címet a Blázek és Anni Kft.-nek ítélték oda.

A "Civil Szervezetek a Közéletben" elnevezésű díjat Tátrai Annamária, a Mária utcai Parti Galéria üzemeltetőjének ítélték oda. Az indoklás szerint elsősorban az EKF egyik nagysikerű programjának megszervezéséért, a „Városfoglalás" ötletéért választották őt 2011-ben, de az ő kezdeményezése volt a szintén nagysikerű „Ilyenek voltunk" című kiállítás és a „Változások-Évszakok" c. kiállítássorozat is.

A sportolók közül a baranyai atlétika közel 100 éves történetének legeredményesebb csillagáé, Lovász Lázár kalapácsvetőé lett az idei Príma-díj. Lovász Lázár az 1968-as mexikói olimpián bronzérmet szerzett, az 1966-os és az 1970-es Európa bajnokságokon pedig hatodik helyezést ért el. A mindvégig a Pécsi Dózsa színeiben versenyző atléta ma is pécsi lakos, az Ércbánya nyugdíjasa. 

NÉZZE MEG A DÍJÁTADÓT KÉPEKBEN:



A Kulturális Díj Simon Istváné, a Pécsi Nemzeti Színház nyugalmazott igazgatójáé lett. Simon István a pécsi színházban negyven évet töltött el. A Tanárképző Főiskolán magyar szakos diplomát, majd a Színházművészeti Főiskolán dramaturgi oklevelet szerzett. 1972-től a PNSZ művészeti titkára, majd 1991-től ügyvezető igazgatója. Színházszervezői, társulatépítő munkájával országos hírnevet s megbecsülést vívott ki magának. Mindezt a POSzT létrehozásával, s tíz éven át tartó, országhatárokon is átívelő sikerre vitelével koronázta meg.

A Príma-díj átadási ceremónia keretében jutalmazták az év vállalkozóit és az év vállalkozását is. Az előbbi kategóriában Arató Józsefet, Meksz Andrást és Czinege Istvánt jutalmazták, míg a "Baranya Megye Vállalkozása 2011" címet a Blázek és Anni Kft.-nek ítélték oda.

EQM