Szoptatási ambulancia nyílt a PTE Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikáján

2020. február 11. kedd 11:10

Szoptatási ambulancia nyílt a PTE Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikáján

A járóbetegek számára is elérhető laktációs szobát adtak át a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ (PTE KK) Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikáján. A szoptatási ambulancián olyan kisma-mákat is várnak, akiknek valamilyen problémájuk adódik a szoptatással. Szakemberek nyújtanak segítséget az anyukáknak, akik valamennyi kérdésükre választ kaphatnak. 

 

 

A szoptatási ambulancián elsősorban azokat a kismamákat várják, akiknek az otthoni szoptatás során problémáik adódnak.

A klinika önerőből hozta létre a járóbetegek számára is elérhető szolgáltatást, mert egyre több kismama jelezte, hogy bár nagyon szeretné szoptatni a kisbabáját, ez nem annyira egyszerű. Itt viszont időpontegyeztetést követően minden kérdésükre választ kaphatnak.

Prof. Dr. Koppán Miklós, a klinika igazgatója a napokban átadott új helyiség kapcsán elmondta: „Ezzel a szoptatási ambulanciával azt gondolom, hogy egy gyakorlati, kézzelfogható segítséget tudunk nyújtani azoknak az édesanyáknak, akiknek otthon problémájuk merül fel a szoptatás kapcsán." - hangsúlyozta a professzor.

A szoptatási ambulancián azokat az anyukákat is szívesen látják, akik tisztába tennék vagy megetetnék kisbabájukat, hiszen itt kulturált körülmények között megtethetik ezt.

Forrás: PTE