Strandfociban is jól teljesítettek a baranyai lánglovagok

2019. július 30. kedd 17:18

Strandfociban is jól teljesítettek a baranyai lánglovagok

Két nap, huszonhat csapat, négyszáz versenyző, hetvenegy mérkőzés. A hétvégén zajlott a XXIV. Tűzkakas Országos Strandfoci Bajnokság, amelyen a megyéből két pécsi és egy komlói tűzoltócsapat is szerepelt. A pécsi tűzoltók ugyan nem védték meg elsőségüket, de így is szép eredményt értek el a rendezvényen. 

 

 

Huszonnegyedik alkalommal rendezte meg a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, a Paksi Önkéntes Tűzoltó Sport- és Hagyományőrző Egyesület és az Országos Katasztrófavédelmi Sportegyesület a Tűzkakas Országos Strandfoci Bajnokságot, melynek a hagyományoknak megfelelően a Paksi Ürgemezei Strand adott otthont.

Az időjárás ezúttal is kedvezett a versenyzőknek és az őket kísérő családtagoknak, bár az idén nem a kánikulával kellett megküzdeni. A vihar végül elkerülte Paksot, a nap viszont csak rövid időre bújt elő a felhőtakaró mögül. Szerencsére ez azonban sem a versenyzők, sem a szurkolók kedvét nem szegte.

A szombati selejtezőket követően vasárnap már egyenes kieséses rendszerben zajlottak a mérkőzések. A három megyei csapat közül az egyik pécsi csapat sajnos csoportból nem jutott tovább, míg a komlóiak a negyeddöntőben maradtak alul büntetőpárbajban.

A legjobb négybe ugyanazok a csapatok kerültek, akik tavaly, a párosítások is ugyanúgy alakultak, csak a mérkőzések eredménye fordult meg az előző évhez képest és így a végső sorrend is módosult.

Az elődöntők során is kemény küzdelmek folytak, a tavalyi győztes pécsieknek azonban nem sikerült felülkerekedniük az ózdiakon, a 2:1-re elvesztett mérkőzés után már csak a harmadik helyért játszhattak a Kiskunhalassal, de 2:0-ra elvéreztek ellenük, így kitartó küzdelmük ellenére lecsúsztak a dobogóról.

A Kiskunhalas - Miskolc mérkőzésnek 1:3 lett a végeredménye, így előbbiek a dobogó harmadik fokára állhattak fel, és ezzel eldőlt, hogy Borsod-Abaúj-Zemplén megye viszi a pálmát az idei Tűzkakason.

A mindent eldöntő utolsó meccset Miskolc és Ózd csapata játszotta, melyből előbbiek kerültek ki győztesen. A rendkívül izgalmas meccsen ötször akadt hálóba a labda, háromszor a miskolciaknak, kétszer az ózdiaknak sikerült betalálniuk.

A különleges teljesítményeket ezúttal is díjazták. A gólkirály Tóth István, a Jászberényi Öregfiúk játékosa lett kilenc rúgott góllal. A legjobb kapusnak 2018 után ismét az ózdi Csák László bizonyult, a legjobb mezőnyjátékos a pécsi Kis-Varga Attila lett, míg a legsportszerűbb csapatnak a Kiskunhalasi HTP-t választották.

A huszonnegyedik Tűzkakas végső sorrendje:

1. Miskolc HTP

2. Ózd HTP

3. Kiskunhalas HTP

4. Pécs HTP

5. Komló HTP

 

Forrás: Katasztrófavédelem