Részegen karambolozott a rábízott kocsival egy pécsi szerelő

2022. június 29. szerda 09:35

Részegen karambolozott a rábízott kocsival egy pécsi szerelő

A Pécsi Járási Ügyészség autószerelőként dolgozó férfival szemben emelt vádat, aki a javítási célból rábízott gépkocsit engedély nélkül használta. 

 

 

 

A vádlott 2019 novemberében ittasan, járművezetői engedély nélkül, a tulajdonos tudta és engedélye nélkül vezetett egy javítás érdekében rábízott gépkocsit, haladása során egy másik gépkocsival ütközött. Őt ekkor a bíróság ittas járművezetés és jármű önkényes elvétele miatt felfüggesztett szabadságvesztésre, pénzbüntetésre és járművezetéstől eltiltásra ítélte.

A férfi2022 márciusában javításra vett át egy gépkocsit és a megbízóval megállapodtak abban, hogy telefonon értesíti, ha befejezte a munkát.

A javítással három nap múlva végzett. Ekkor elindult a gépkocsival, hogy visszavigye a megbízónak, abban utast is szállított. A tulajdonos erről nem tudott, a gépkocsi használatába nem egyezett bele. A férfi az autóval személyi sérüléssel járó közlekedési balesetet okozott, a gépkocsi is megrongálódott.

A Pécsi Járási Ügyészség vádiratában azt indítványozta, hogy a bíróság a férfit jármű önkényes elvételének bűntette miatt börtönre ítélje és tiltsa el a közügyek gyakorlásától. Mivel a vádlott a bűncselekményt felfüggesztett szabadságvesztés próbaideje alatt követte el, annak végrehajtását is el kell rendelni.

 

MTI