Rengeteg pártember van a Mindenki Pécsért civilnek mondott jelöltjei között

2019. augusztus 27. kedd 10:06

Rengeteg pártember van a Mindenki Pécsért civilnek mondott jelöltjei között

Gyurcsány jelöltjeivel akar a Mindenki Pécsért Egyesület várost vezetni, a párttagok pedig már a múltjukat is letagadnák - ez derült ki a Mindenki Pécsért Egyesület (MPE) jelöltjeinek listájából. Bár többen is „civilnek" nevezik magukat, ha valaki az elmúlt években Pécsett élt, jól láthatja, jelöltjeik távolról sem azok: sorakoznak az egykori MSZP-sek, a balliberálisok, megspékelve egy-egy jobbikos jelölttel, akik Gyurcsány Ferenc egykori és jelenlegi pártjainak jelöltjeivel fognak össze és siker esetén városvezetőkké válnak, írta a PécsMa.hu.  

 

 

A Mindenki Pécsért Egyesület jelöltjeinek többsége pártember, ám ezt nem közlik majd a szavazókkal. Tavaly hasonló modellt alkalmazott az egyesület alapítója, Mellár Tamás is, aki függetlenként indult az országgyűlési választáson, de megválasztása után gyorsan az MSZP-P-frakciószövetség tagja lett.

A DK-sok, MSZP-sek

Bár a jelöltek között nem szerepel Kunszt Márta pécsi DK-elnök, ám aligha hagyják ki majd a városvezetésből, várhatóan listán szerepel majd és az alpolgármesteri posztot kaphatja meg. Ő MSZP-s politikusként akkor is a városvezetés tagja volt, amikor 3 milliárd jutalmat osztottak szét, vagy éppen 30-50 százalékkal emelték a közüzemi díjakat, ugyanakkor listán vagy külső alpolgármesterként még ő is befuthat.

De a szocialisták indítják azt a Nyőgéri Lajost, aki Gyurcsány Ferenc országvezetése alatt irányította a szocialista frakciót Pécsen. A jelöltek között a DK törzshelyének számító Megyeri úti kávézó vezetője is szerepet kap, ahogyan az MSZP-elnök Tóth Bertalan tavalyi választási kampányát segítő szocialista Csaba László is.

A volt szocialista képviselő, Schmuck Roland is újra elindul.

Szintén DK-szimpatizáns az az aspiráns is, aki korábban buszvállalati szóvivő volt.

A közös bennük, hogy MSZP-s, DK-s kötődésüket, múltjukat nem vállalják az MPE-bemutatkozásban sem.

Az Orbán Viktor halálán álmodozó

Szintén erősíti a csapatot a rendőröket k.rva anyázó liberálisból Párbeszédessé vált Ágoston Andrea is, aki Orbán Viktor miniszterelnök halálával kapcsolatosan is többször posztolt.

A közösségi oldalán megosztott például olyan felvételt, amin a kormányfőt úgy ábrázolják, hogy egy sírgödörből próbál kijönni, miután belökték. A képre azt is írták: „Nix ugribugri,Viktor".

Ágoston Andrea a családvédelmi akciótervet „aljasnak" minősítette, majd az ezzel kapcsolatos, Orbán Viktorról szóló cikknél megjegyezte a kormányfőre utalva, hogy „fekete nylonleplet rá".

A régi, bevált MSZP-s

A MPE indítja azt a volt MSZP-s Sík László Lajost is, aki egyébként a régi MSZP-s garnitúra oszlopos tagja - a szavazólapon természetesen nem szerepel majd az MSZP neve.

Író, de öt e-mailt rosszul küldött el

Indítják azt az egyébként kétségkívül remek írót is, akinek öt elrontott e-mail után kellett mennie a Zsolnay-negyedtől, majd pedig szakácsként egy iskolából távozott, amit előbb a balliberális sajtónak kirúgásként mesélt el, a lapnak viszont közös megegyezésről beszélt.

A szélsőjobbos

A csapatban helyet kapott egy néhány éve még egy, a nyíltan cigányellenes magyar gárda betiltása után létrejött szélsőjobboldali mozgalom megyei szervezetét irányító aspiráns is. A mozgalom kiképzéseket tartott, s annak egyik kulcsa a testi erő bevetése volt.

Áruló? Már nem

Fogarasi Gábor jelenleg a Jobbik képviselője, saját bevallása szerint a radikalizmus miatt lépett be egykor a pártba, ugyanakkor ma MSZP-sekkel, DK-sokkal együtt akar várost vezetni, holott korábban Mellárt is árulónak nevezte.

Alkalmatlan polgármesterjelölt is

Mellár korábban már elismerte, hogy a jelöltek listája a Mindenki Pécsért (MPE) lesz, és a 18 jelölt abban a pillanatban háttérbe fogja szorítani a pártidentitását.

Az MSZP-P-s politikus szavaiból egyébiránt az is kiderült, hogy az önkormányzati választások után majd frakciókra bomlanak, attól függően, hogy valójában melyik párt küldöttei. Az egyesület közös jelöltjét egyébként alkalmatlannak tartotta a város irányítására, az ilyen összefogást pedig erkölcstelen ellenzéki mutyinak nevezte.

EQM