Péterffyék az ellenzék szerint azt teszik, amit balliberális elődeik: felélik és elosztogatják a tartalékokat

2020. február 12. szerda 08:39

Péterffyék az ellenzék szerint azt teszik, amit balliberális elődeik: felélik és elosztogatják a tartalékokat

"Nézzetek tükörbe, ti, akik becsaptátok a pécsieket" címmel sajtóközleményt adott ki a pécsi Fidesz-frakció a keddi közgyűlést követően. 

 

 

 

"A pécsi Fidesz továbbra is a pécsiek pártján áll, miközben a balliberális pártok a választókat becsapva, civilálarc mögé rejtőzve szerezték meg Pécs kormányrúdját; pontosan azok, akik egyszer már valóban a csőd szélére sodorták Pécset, és eladósítottak minden pécsit a csecsemőtől az aggastyánokig.

 

Tényekkel igazolható, hogy Pécs az utóbbi években fejlődő pályára állt, erősödött a helyi gazdaság, rekord iparűzési adóbevétellel zárta a város a tavalyi évet, ami azt mutatja, eredményes volt az a stratégia, amit a jobboldali városvezetés a pécsiek támogatásával követett. Ezt egyébként végül maga Péterffy Attila a mai költségvetési vita során el is ismerte!

 

Tényekkel igazolható, hogy a város kasszája milliárdos pluszban van; ezt Péterffy Attila aláírásával úgyszintén elismerte, majd a Magyar Államkincstár szakemberei is visszaigazolták ezt!

 

Tény, hogy a korábbi szocialista városvezetés miatt 2009-re csődközelbe kerülő, sok tízmilliárdos hitelekkel ellehetetlenített önkormányzati cégeket egyenesbe hozta a jobboldali városvezetés; úgy, hogy eközben törlesztették a szocialista hiteleket is.

 

Tény, hogy eközben közel 200 milliárdos városfejlesztés történt Pécsen: iskolák, óvodák, intézmények, hivatalok újultak meg, rendelőintézeteket építettünk és tettünk rendbe, helyrehoztuk a városi tereket, amelyeket a baloldal elkótyavetyélt, vagy átjátszott haveri kivitelezőknek, akik kontármunkát végeztek.

 

Tény, hogy számos új cég, köztük világcég telepedett meg Pécsen, és ma is aktív részesei a helyi gazdaságnak, munkát és megélhetést adva sok ezer pécsi családnak.

 

Az is tény sajnos, hogy a balliberális városvezetés lassan fél éve mást sem tesz, mint több tízmillió forintos nagyságrendben bízza meg a haverjait, akik eddig semmi kézzelfoghatót nem tettek le az asztalra.

 

A balliberális városvezetés közel fél éve csak rágalmaz, vádaskodik, valódi döntések helyett összevissza beszél, és a propagandamédiumai, valamint a cenzúrázott Facebook csoportjai hathatós segítségével továbbra is terjeszti az álhíreket a városban.

 

Biztosak vagyunk abban, hogy a pécsiek átlátnak majd ezen a hazugságdömpingen, és előbb-utóbb mindenki számára világossá válik, hogy Péterffy Attiláék pontosan azt teszik, amit balliberális elődeik: felélik és egymás között elosztogatják azokat a tartalékokat, amelyeket Pécs és a pécsiek az elmúlt 10 évben felhalmoztak és kemény munkával elértek", olvasható a dokumentumban.

EQM