Pécsre ér pénteken a Tour de Hongrie mezőnye - Felejtsük el az autózást!

2023. május 11. csütörtök 15:21

Pécsre ér pénteken a Tour de Hongrie mezőnye - Felejtsük el az autózást!

Pénteken ér Baranyába az idei Tour de Hongrie kerékpárverseny mezőnye, a megyében és Pécsett is forgalomkorlátozások lépnek életbe.

 

A mezőny Baranyába Szentbalázs, Gödre érintésével érkezik, az időterv szerint 12.45 körül.

 

A versenyzők innen Oroszló, Magyarszék, Mánfa érintésével érkeznek meg Pécsre. Ezen a napon, 13-17 óra között, a mezőny elhaladása idején Pécs számos pontján teljes szélességben utakat zárnak le, ami a buszközlekedést is érinti.

- A kerékpárosok a Komlói úton érkeznek Pécsre, majd a Hársfa, Engel János, Zsolnay Vilmos út érintésével a Rákóczi úton keresztül a belvárosba. A Széchenyi tér, Aradi vértanúk útja, Bartók Béla út, Bárány út, Lapisi útvonalon keresztül Orfű, Magyarhertelend irányába hagyják el a várost - közölte a Biokom Nonprofit Zrt. Két teljes kör megtétele után az állatkert előtt felállított befutón érnek célba a versenyzők.

Az érintett útszakaszokon a kerékpárosok és az őket kísérő autók érkezése előtt számíthatunk mindenütt teljes szélességű útlezárásra. Emellett a teljes érintett szakaszon megállási és várakozási tilalom lép életbe.

Teljes szélességű lezárás: 12.00-13.30: 66-os út Gödre és Sásd között,12.00-16.00: 66-os út Sásd és Mánfa között, 13.00-16.30: 66-os út Mánfa és Pécs között, Pécs: Melegmányi út teljes szakaszán, 66-os út Komlói út - Szabolcsi út között, Hársfa utca (Szabolcsi út és Engel J. u. között, Engel J. utca teljes szakasz, Zsolnay V. u. (Engel J. és Rákóczi út között), Rákóczi utcát (Zsolnay V. utca és a Bajcsy Zs. u. között). 11.30-17.00 Pécs: Irgalmasok utca, Széchenyi tér, Hunyadi J. u. (Mária u. és Aradi vértanúk útja között), Aradi vértanúk útja, Bartók Béla u., Bárány u., Málics Ottó u. (Fenyves sor és Ángyán J. u. között). 09.00-20.00 Pécs: Ángyán János u., Dömörkapui út, Entz Béla út. 13.30-16.00: Lapisi út, Remeteréti út (a Ranga László út és a Lapisi út között), 6604. sz. út (a Remeteréti út és a 6608. számú út - Orfű közötti szakaszát), Orfű, Kossuth u., 6608. sz. út (Orfű és Magyarhertelend, Fürdő utca között), 6602. sz. út (Magyarhertelend, Fürdő utca, Magyarszék, Kossuth u. között).

 

Megállási és várakozási tilalmak: Május 11-e 18 órától május 12-e 17 óráig a fent említett teljes útszakaszon. Május 11-e 18 órától másnap 20 óráig az Ángyán János úton, illetve a Dömörkapui úton megállni és várakozni tilos.

További forgalmirend-változások: május 12-én 13 órától a szükséges ideig, de várhatóan 17 óráig: a pécsi Zsolnay Vilmos utca 67. szám előtt - a belváros irányába haladó - külső forgalmi sáv megszűnik, a belső sávból csak a balra kanyarodás engedélyezett a Mohácsi útra; a pécsi Mohácsi út Zsolnay u. és Gyár u. közötti szakaszán kétirányú forgalmi rend lép életbe. A Mohácsi útról a Zsolnay utcára jobbra kis ívben történő kanyarodás engedélyezett.

Képünk illusztráció.

MTI - Fotó: pixabay.com