Pécsi drogkereskedőkre és a vevőik egy részére csaptak le a kommandósok - Videó!

2023. május 30. kedd 14:48

Pécsi drogkereskedőkre és a vevőik egy részére csaptak le a kommandósok - Videó!

Három dílert vettek őrizetbe a baranyai rendőrök. 

 

 

Kábítószer-kereskedelem elkövetésével gyanúsítható férfiakat vett őrizetbe 2023. május 26-án a Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányság. A gyanú szerint a férfiak az elfogásukat megelőző időszakban kábítószert terjesztettek Pécsett, a Kálvária utcában és annak környezetében, valamint a Pákolitz István utcában.

A főkapitányság bűnügyi munkatársai a Baranya vármegyei „Mecsek" és a Somogy vármegyei "Kapos" Közterületi Támogató Alosztályok segítségével Pécsett, a Kálvária utcában elfogták a két dílert, a harmadik társukat pedig a Feketegyémánt téri otthonában.

A rendőrök az üggyel kapcsolatban további öt embert is elfogtak, akik a gyanú szerint a dílerektől vásároltak kábítószert. Velük szemben kábítószer-gyorstesztet alkalmaztak, amely mind az öt esetben pozitív eredményt mutatott.

Ezt követően az egyik terjesztő lakásában kutatást tartottak, amely során kábítószer gyanúját keltő anyagokat, 4 millió forintot, egy nagy értékű autót, valamint egy mérleget találtak és foglaltak le.

A terjesztőket és a vásárlókat is előállították a főkapitányságra, majd kihallgatták őket gyanúsítottként. A dílereket őrizetbe vették, és kezdeményezték a letartóztatásukat.

A terjesztők ellen kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetése miatt, a vevők ellen pedig kábítószer birtoklása vétség elkövetése miatt nyomoz a Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

Forrás: BVRFK