"Ott a helyszínen kellett volna agyonverni!" - Orbán Viktor halálát kívánják a pécsi tüntetést szervező csoport oldalán

2015. március 11. szerda 19:44

Ízléstelen bejegyzések találhatók a „Pécsnek Hangja Van" nevű Facebook-oldalon. Az ellenzékiek közül akad, aki azon sajnálkozik, hogy Orbán Viktort ma reggel is élve találták otthonában, egy hozzászólás szerint pedig a miniszterelnököt már a rendszerváltás éveiben agyon kellett volna verni. Ez a társaság szervezi a március 15-i pécsi demonstrációt.

Mint ismert, kisebb hercehurca után végül a pécsi önkormányzat átengedte a Széchenyi teret a március 15-i nemzeti ünnepen (is) a kormány ellen demonstrálóknak. A megmozdulást a „Pécsnek Hangja Van" csoport szervezi, az ő nevükhöz köthető több tavalyi belvárosi tüntetés.

Az nyilván senkit nem lep meg, hogy a társaság élesen bírálja a Fidesz-KDNP szövetség minden gazdasági és politikai intézkedését, ám néhányan átlépték azt a bizonyos határt.

Az egyik lelkes facebookozó például egy olyan kiírást osztott meg a szervező csoport oldalán, amely azt a „tragikus hírt" közli, hogy Orbán Viktort „ma reggel is élve találták otthonában". A bejegyzés egyébként két ismerősnél is kiérdemelte a „tetszik" gomb megnyomását.Színvonalában nem marad el az előbbi megosztástól az egyik hölgy tag bejegyzése, amelyet ahhoz az 1988. március 15-én készült fotóhoz fűzött, amelyen Orbán Viktort gumibottal verik a rendőrök. Mint írja, szerinte a miniszterelnököt „ott a helyszínen kellett volna agyonverni". Véleménye egy „like"-ot ért.

Természetesen kíváncsiak voltunk a Juhász Pétert, Tamás Gáspár Miklóst és Misetics Bálintot is felvonultató hétvégi tüntetés szervezőinek véleményére a bejegyzésekkel kapcsolatban, ám cikkünk megjelenéséig nem reagáltak megkeresésünkre. Így nem tudhattuk meg, hogy magukénak érzik-e ezeket a véleményeket, vagy csak olyan figyelmetlenek, hogy a január végén létrejött kommentárokat két hónap alatt sem vették észre. 

Az oldal ide kattintva érhető el, tartalma a bejelentkezés után látható. 

Képeinken az ominózus bejegyzések láthatók. 

Palotás P.