Összeverték ismerősüket, lecsukatta őket a bíróság

2021. szeptember 22. szerda 09:11

Összeverték ismerősüket, lecsukatta őket a bíróság

A Pécsi Járásbíróság kedden elrendelte egy fiatal pécsi férfi és egy középkorú nő letartóztatását egy hónapra életveszélyt okozó testi sértés bűntettének alapos gyanúja miatt. 

 

 

A nyomozás eddigi adatai szerint a gyanúsítottak szeptember 18-án, a délutáni órákban, egy pécsi ingatlanban bántalmazták egyik férfi ismerősüket.

A bántalmazás során a sértett koponyaűri vérzést, agyállományi vérzést, többszörös bordatörést, kulcscsont törést, tüdősérülést, nyelvcsonttörést, hasüregi vérzést, súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett, melyek életmentő műtétet tettek szükségessé.

A gyanúsítottak terhére rótt kiemelt tárgyi súlyú bűncselekményre figyelemmel szökésüktől, elrejtőzésüktől, valamint attól is tartani kell, hogy az eljárásban résztvevő egyéb személyek megfélemlítésével, befolyásolásával veszélyeztetnék a bizonyítást.

A gyanúsított férfivel szemben továbbá fennáll - tekintettel arra, hogy e terhére rótt cselekményt egy másik büntetőeljárás hatálya alatt követte el -, hogy szabadlábon hagyása esetén esetleg újabb, szabadságvesztéssel fenyegetett bűncselekményt követne el. Mindezek alapján rendelte el a bíróság a két gyanúsított letartóztatását.

Az ügyész a bíróság határozatát tudomásul vette, a két gyanúsított és a férfi védője fellebbezést jelentettek be, így a bíróság végzése nem végleges.

Forrás: Pécsi Törvényszék