Nem felhőtlen az öröm a több százmilliós elvonás miatt az ismét nyitva álló pécsi ovikban

2020. május 25. hétfő 14:55

Nem felhőtlen az öröm a több százmilliós elvonás miatt az ismét nyitva álló pécsi ovikban

Hétfőn kinyithattak az óvodák és a bölcsődék, az öröm azonban nem felhőtlen a pécsi intézményekben, hisz Péterffy Attila kihasználva a veszélyhelyzetet döntésével, 210 millió forintot vont el az intézményektől. Miközben a pécsiek távhődíj befizetéseiből osztalékként ugyanekkora összeget, mintegy 200 millió forintot juttat egykori munkahelyének a francia multi cégnek. Őri László, a megyei közgyűlés elnökének közleménye.

 

 

Hálátlannak és igazságtalannak tartjuk az óvónőkre és a bölcsődei dolgozókra nézve Péterffy Attila döntését.

Csizmadia Péter önkormányzati képviselő szerint az pedig önmagában is felháborító, hogy a városvezetés az óvodákon, bölcsődéken kíván spórolni, miközben a pécsiek távhődíj befizetéseiből osztalékként ugyanekkora összeget, mintegy 200 millió forintot juttat egykori munkahelyének a francia multi cégnek.

A Fidesz pécsi frakcióvezetője felidézte, hogy az óvodákban és bölcsődékben dolgozók voltak többek között azok, akik az önkormányzat által indított PAPI programban a pécsi idősek ellátásába is részt vettek.

Az elmúlt hónapokban végzett helytállásukért köszönetet és elismerés, továbbá nagyobb megbecsülést érdemelnének. A most bejelentett elvonások érintik az intézmények dologi és személyi jellegű kiadásait is. - tette hozzá Csizmadia Péter frakció vezető.

Őri László, Pécs korábbi alpolgármestere szomorúnak tartja, hogy a város új vezetése 180 fokos fordulatot vett és az óvodák, bölcsődék megsarcolásában látja a megoldást.

Őri László felidézte, hogy a város az elmúlt években volt a mostaninál nehezebb pénzügyi helyzetben, azonban akkor a megszorítások helyett egy jelentős, mintegy két és fél milliárd forintos nagyszabású óvoda és bölcsőde fejlesztési programot indított el.

A legnehezebb időszakban is figyeltünk arra, hogy a béreket mindenki pontosan megkapja és amikor lehetőségünk nyílt rá, béren kívüli juttatással is elismertük munkáját. Az óvodák bölcsődék felújításával, valamint az intézményekben dolgozók megbecsülésével és a Pécsett gyermeket vállaló és nevelő családokat is támogattuk, így a jövőbe fektettünk be. Péterffy Attila felelőtlen döntése közösen elért eredményeinket veszélyezteti - nyilatkozta Őri László.

- Megdöbbentő, hogy a veszélyhelyzetre hivatkozva az óvodáktól vonnak el pénzt, miközben az új polgármester megválasztását követően, olyan cégvezetőknek adott megemelt fizetést, akik még meg sem dolgoztak érte - nyilatkozta Virág Tímea többgyermekes pécsi édesanya.

 

EQM