Nem engednek be újabb hajléktalanokat a Támasz Alapítvány Nappali Centrumába

2020. április 03. péntek 11:42

Nem engednek be újabb hajléktalanokat a Támasz Alapítvány Nappali Centrumába

Olvasónk kereste meg lapunkat azzal az észrevétellel, hogy a Támasz Alapítvány Nappali Centruma zárva tart, s a hajléktalanokat nem engedik be. Megkérdeztük, valóban így van-e.

 

Az intézménytől azt a választ kaptuk, hogy épületben tartózkodó ellátottak védelme érdekében jelenleg mást valóban nem engednek be.

Az intézményben tartózkodó ellátottak kizárólag munkavégzés okán hagyhatják el szolgáltatásokat, az újabbakat nagyobb probléma esetén az épület előtt látják el a dolgozók.

A szállásokon az ellátottak számára a napi háromszori étkezést biztosítják, s segítséget nyújtanak a bevásárlásban és gyógyszerkiváltásban. Biztosítják mindenki számára a ruhák kimosását is. A dolgozók is megfelelő védelmet kapnak a fertőzéssel szemben, önkéntesek, hozzátartozók, ismerősök folyamatosan készítenek textilmaszkokat.

Emellett minden intézményben kialakítottak külön helyiséget arra a célra, hogy a lázas beteget el tudják különíteni a többiektől.

A TÁMASZ Alapítvány szívesen fogad felajánlást védőeszközökből: maszk, gumikesztyű, fertőtlenítő anyagok, illetve a maszkok készítéséhez szükséges eszközökből. Várnak ezen kívül a tartós élelmiszer felajánlásokat, minden olyan eszközt, ami a mindennapi bezártságban a nap strukturálásában segítséget jelenthet.

Pauska P.