Mohácson is feltartóztattak migránsokat éjszaka

2022. augusztus 03. szerda 10:51

Mohácson is feltartóztattak migránsokat éjszaka

A szolgálatot teljesítő rendőrök szerdára virradó éjszaka összesen 300 határsértőt tartóztattak fel és 137 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

 

 

Bács-Kiskun megyében a rendőrök 9 esetben összesen 46 határsértőt tartóztattak fel Hercegszántó, Bácsalmás, Solt, Bácsbokod, Mohács, Hercegszántó-Hóduna, Katymár és Kelebia közigazgatási területén.

Csongrád-Csanád megyében a járőrök 12 esetben összesen 167 határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom, Mórahalom, Szeged, Kübekháza és Röszke közigazgatási területén.

Fejér megyében 1 esetben, Moha külterületén 2 fő határsértőt tartóztattak fel.

Győr-Moson-Sopron területén 1 esetben, Mosonmagyaróváron 7 fő határsértőt tartóztattak fel.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során szír, marokkói, bangladesi, egyiptomi, tunéziai, afgán, indiai, pakisztáni és török állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 12 órában Bács-Kiskun 8, Csongrád-Csanád megyében 7 esetben a rendőrök összesen 137 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Magyarország területén az elmúlt 12 órában 3 esetben 3 fő indult embercsempészés miatt büntetőeljárás.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Pécsi Osztály jelzése alapján 2022. augusztus 3-án 00 óra 58 perckor az M5-ös autópályán, Inárcs közigazgatási területén az egyenruhások ellenőrzés alá vontak egy magyar honosságú kisteherautót, melyet egy szír állampolgárságú férfi vezetett. A jármű rakterében 8 fő utazott, melyből 3 fő afgán, illetve 5 fő magát szír állampolgárnak valló külföldi tartózkodott. Az embercsempészt a rendőrök előállították.

Valamennyi esetben az utasok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően igazolni nem tudták, ezért a rendőrök a magyar jogszabályoknak megfelelően intézkednek az illegális migránsok ideiglenes biztonsági határzárhoz való visszakíséréséről, míg a járművezetővel szemben embercsempészés miatt büntetőeljárás indult.

Forrás: police.hu