Migránsokat, embercsempészt fogtak Baranyában

2020. május 21. csütörtök 11:49

Migránsokat, embercsempészt fogtak Baranyában

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba kilenc migráns Alsószentmárton térségében. Egy, a helyszín közelében ellenőrzött lengyel honosságú személygépkocsi vezetőjével kapcsolatban felmerült az embercsempészés gyanúja. 

 

 

A rendőrök 2020. május 21-én 4 óra 55 perckor kilenc illegális migránst tartóztattak fel Alsószentmárton térségében. A férfiakból álló csoport tagjai szír állampolgároknak vallották magukat.

A migránsok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni. Velük szemben az intézkedések folyamatban vannak.

A helyszín közelében egy lengyel honosságú gépkocsit is ellenőriztek a rendőrök, amellyel kapcsolatban felmerült a gyanú, hogy migránsok továbbszállításához köthető. A gépkocsit vezető 22 éves ukrán férfi nem tudott észszerű magyarázatot adni arra, hogy miért tartózkodik Magyarországon.

A rendőrök a gépjárművet lefoglalták, majd a sofőrt előállították a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányságra, ahol embercsempészés elkövetése miatt indítottak ellene büntetőeljárást. Kihallgatása folyamatban van.