Megúszta a börtönt a pécsi álnőgyógyász és álügyvéd

2023. június 07. szerda 13:37

Megúszta a börtönt a pécsi álnőgyógyász és álügyvéd

A Pécsi Járásbíróság a hétfőn tartott nyilvános előkészítő ülésen meghozott ítéletével a vádlottat kuruzslás bűntette és folytatólagosan elkövetett csalás bűntette miatt - halmazati büntetésül - kettő év börtönre és 200.000 forint pénzbüntetésre ítélte, valamint kötelezte a vádlottat közel 900.000 forint bűnügyi költség megfizetésére. A szabadságvesztés büntetés végrehajtását öt évi próbaidőre felfüggesztette. 

 

 

A bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlott nem rendelkezik orvosi végzettséggel, hároméves szakközépiskolát végzett, majd ezt követően szociális gondozó és betegápoló bizonyítványt szerzett.

A vádlott 2021. szeptember-október hónapban ismerkedett meg a sértett nővel, aki kozmetikusként dolgozott. A vádlott intim kozmetikai kezelésre járt hozzá, neki álnéven mutatkozott be, nőgyógyász orvosnak adta ki magát.

A sértett egy ilyen alkalommal rosszul lett, a vádlott felajánlotta neki, hogy megvizsgálja, kezelni fogja, mert lehet, hogy nőgyógyászati problémája van.

Ezt követően 2022. január közepén a vádlott a sértett lakására ment, ahol „megvizsgálta" a sértettet, kenetet is vett tőle egy pálcikával, valamint egy fecskendővel. 2022 februárjában a vádlott a sértettet a saját lakására hívta fel azzal, hogy későn ér a városba, ne a rendelőbe menjen.

A vádlott ekkor a sértettet alsóruha nélkül „vizsgálta meg", ehhez vibrátort is használt, melyről azt állította, hogy orvosi műszer, majd közölte a sértettel, hogy cisztái vannak, és az internetről összeállított vizsgálati leletet küldött a sértett e-mail-címére.

A sértettnek a vizsgálatokért nem kellett fizetnie. A sértett egy barátnőjének, aki vőlegényével gyermeket tervezett, szintén ajánlotta a vádlottat, mint ismerős nőgyógyász orvost.

Ezt a vádlottnak is megemlítette, aki elvállalta a nő kezelését, akit telefonon felhívott és orvosként, korábbi álnevén mutatkozott be. A sértett párt a vádlott 2022. január 19-én „vizsgálta meg" a nő lakásán.

A pártól vizeletmintát kért, majd a férfitól ondómintát, nemi szervéről kenetet vett.

2022. január 26-án ismét megjelent a vádlott a nő lakásán, közölte a nő párjával, hogy gombás fertőzése van, a nőnek intim mosakodószert rendelt és őket további vizsgálatok elvégzésére hívta fel a saját lakására, ahol a fentiekhez hasonló „vizsgálatokat" végzett. A vádlott a vizsgálatokért továbbra sem kért pénzt.

A sértetteknél latex érzékenységet, továbbá a sértett nőnél szintén cisztát állapított meg, melyről az általa kiállított leletet a nő e-mail-címére küldte meg.

A vádlott az orvosi gyakorlatra jogosultság színlelésével, rendszeresen, jogosulatlanul fejtette ki tevékenységét. A vádlott 2021 szeptemberében társkereső alkalmazáson keresztül ismert meg egy férfit, akinek a korábbi álnéven, de ügyvédként mutatkozott be. A vádlott a férfival először beszélgetett, majd találkoztak is.

A vádlott a férfit - jogtalan haszonszerzés céljából - több különböző személyiségprofilon keresztül, sorozatosan tévedésbe ejtette. Ennek következtében 2021. november 3-tól egészen 2022. június 28-áig a sértett férfi a vádlott által kért különböző jogcímeken, a vádlott részére a saját folyószámlájáról összesen 11.850.400 forintot utalt át a vádlott számlájára, melyet a vádlott a saját céljaira fordított.

A vádlott hozzátartozói a sértettől kicsalt pénzösszeget a sértett bankszámlájára átutalták, így a kár megtérült.

Az ítélet jogerős.

Forrás: Pécsi Törvényszék