Megrángatta a szél Baranyát, kidőlt fákhoz riasztották legtöbbször a tűzoltókat

2021. október 22. péntek 13:55

Megrángatta a szél Baranyát, kidőlt fákhoz riasztották legtöbbször a tűzoltókat

Tíz esetben riasztották műszaki mentéshez a Baranya megyei tűzoltókat, legtöbbször a viharos szél miatt kidőlt, veszélyes fák eltávolításának okán csütörtökön.

 

 

Zengővárkony külterületén szalagkorlátra és az úttestre dőlt egy közel hét méteres juharfa. A pécsi hivatásos tűzoltókat riasztották a helyszínre, akik motoros láncfűrésszel eltávolították a félpályás útakadályt jelentő fát.

 

Teljes útzárat okozott Komlón, a Dózsa György utcában egy 10 méter magas fa, illetve Pécsett, a Pollack Mihály utcában egy megközelítőleg hét méter hosszú faág. A komlói és a pécsi hivatásos tűzoltók mindkét helyszínen motoros láncfűrésszel távolították el az akadályt.

Pécsett, a Hársa úton felsővezetéket szakított le egy tíz méteres fa. A pécsi hivatásos tűzoltók lezárták a területet és kivágták a veszélyesen megdőlt fát.

 

Pécsett, István aknán egy nagyjából tíz méteres korhadt, száraz fa a szél következtében úttestre dőlt, ezzel félpályás útzárat képezett. A pécsi hivatásos tűzoltókat riasztották a helyszínre, akik motoros láncfűrész segítségével az úttestre dőlt fát eltávolították, forgalmi akadályt ezáltal megszüntették.

Személyi sérülés egyik eset kapcsán sem történt.

Forrás: Katasztrófavédelem