Még egy kicsit marad a téren, aztán majd az Árkádba megy a Meki

2014. október 08. szerda 13:56

Még egy kicsit marad a téren, aztán majd az Árkádba megy a Meki

Bár annak idején sokan ódzkodztak és fintorogtak a történelmi belváros szívében megnyitott McDonald's-tól, bebizonyosodott: a legnagyobb gyorsétterem-lánc üzlete a Széchenyi téren a leglátogatottabb vendéglátóhelyek közé tartozik. Generációk nőttek fel úgy, hogy a „meki"-ben kapták be szendvicsüket suliból jövet-menet, vagy éppen az esti szórakozás előtt-után (néha: helyett). Ezért aztán sokakban keltett megrökönyödést a hír, hogy a városháza épületében található étterem az évvégén bezár. De nem zár be, csak arrébb költözik.

A pécsi belvárosi McDonald's jövőbeni sorsáról most még nem sok biztosat tudni. Annyi azonban bizonyos, hogy nem zárják be véglegesen, nem lesz kevesebb a pécsi mekik száma, hanem a főtéri üzlet elköltözik. A pécsiek találgatnak, ötletelnek, hová is kerül a gyorsétterem, de biztosat szinte még senki se tud. Szerkesztőségünk annak próbált meg utána járni, hogy januártól hol is vehetünk srácainknak happy mail-t.

Próbáltunk hitelt érdemlő információhoz jutni a világcég hazai kommunikációjáért felelős ügynökségnél - akik PR-cégként felügyelik az erre vonatkozó információkat - de vezetőjük egy barátságos beszélgetésben kifejtette: most (még) nem adhatnak erről tájékoztatást. Ám bíztatott: mindennek eljön az ideje, addig meg legyünk csak nyugodtak...

Ennek ellenére a cég dolgozói közül voltak akik - igaz, név nélkül, mert nyilatkozni nem nyilatkozhatnak azt mondták munkatársunknak, hogy a gyorsétterem az Árkádba költözik. Az Árkád egyébként valóban megfelelő hely lehet, hiszen a vásárlók mellett a piac és a távolsági autóbusz-pályaudvar, sőt a vasút állomás is közel van, s a központ nagy terei rengeteg várakozót is odacsábítanak.

Az információt erősíteni látszik az a hír, mely szerint az Árkád-beli ételudvarban lévő vállalkozások köre változni fog. A pizzás stand jelenleg ugyan üzemel, de a bennfentesek úgy tudják, hogy ez bizony változhat... Ráadásul a Mecsek cukrászda ottani egysége is megszűntnek látszik, helyét az átépítéseknél használatos, mindent eltakaró ideiglenes fal vette át. Ráadásul a két egység szomszédságban van, ami előnyös lehet egy nagy kapacitással rendelkező gyorsétterem számára.

Többek szerint már csak az időpont kérdéses. Van olyan vélemény, hogy a Meki szempontjából célszerűbb lenne mielőbb költözni, hiszen szűk egy hónap múlva elindul a karácsonyi bevásárlási őrület, és addigra jó lenne már birtokba venni, hogy részesedjenek a várhatóan vastag forgalomból. Mi mindenesetre úgy tudjuk, októberben még biztosan nem költöznek el a Széchenyi térről.

Képünkön: a hírek szerint erre a helyre kerülhet hamarosan a Meki az Árkádban. 

Kőhalmi Endre - Fotó: Kálmándy Ferenc