Már az új épületben fogadják a a betegeket Pécsett, a Fogászati és Szájsebészeti Klinikán

2022. augusztus 09. kedd 09:25

Már az új épületben fogadják a a betegeket Pécsett, a Fogászati és Szájsebészeti Klinikán

A Pécsi Tudományegyetem közelmúltban átadott Fogászati Oktatási Központjában kezdhetik szeptemberben a  tanévet a pécsi fogorvoshallgatók, míg a járóbeteg ellátási tevékenység hétfőtől már itt folyik. 

 

 

Mint ismert, tavasszal átadták a PTE új Fogászati Oktatási Központját. A 2750 négyzetméter hasznos alapterületű, ötszintes létesítmény az orvoskar épületével szemben, a Tüzér utca 1-es szám alatt épült fel a Széchenyi 2020 program keretében, közel 2,7 milliárd forintból.

Dr. Nagy Ákos Károly, a PTE Klinikai Központ Fogászati és Szájsebészeti Klinikájának igazgatója az átadást követően úgy nyilatkozott, hogy új kezelőegységeik beszerzése után három ütemben költöznek át új telephelyükre a jelenlegi, Dischka Győző utcai központjukból.

Az új berendezéseket korábbra várták, ám a háború, és annak következtében az anyaghiány közbeszólt. Az igazgató szerint azonban ez sem akadályozta meg, hogy augusztus 8-tól a járóbeteg ellátást, szeptembertől pedig a fogorvostanhallgatók oktatását már az új épületben kezdhessék meg.

 

A telefonszámok egyelőre változatlanok maradnak, vagyis a betegek a megszokott elérhetőségeken tudnak időpontot kérni, illetve tájékozódni.

Nemcsak a betegellátás és az oktatás lesz magas színvonalú az új helyszínen, hanem a környezet is esztétikus lesz.

Ennek érdekében az új Fogászati Oktatási Központ épületét a PTE Művészeti Karral létrejött megállapodás alapján a kar hallgatóinak alkotásai díszítik majd, a tetőt és az épület környékét pedig a PTE Botanikus Kert által felajánlott növények teszik barátságosabbá.

A PTE Művészeti Kar dékánjával, dr. Lengyel Péterrel egyeztetés indult arról is, hogy az új fogászati tömb folyosói állandó, illetve időszakos kiállítótérként szolgálhassanak a jövőben.

 

 

Forrás: PTE - Fotó: PTE/Csortos Szabolcs