Majd' negyvenmilliót nyúlt le egy konyhaszekrényből egy baranyai páros

2023. május 16. kedd 10:56

Majd' negyvenmilliót nyúlt le egy konyhaszekrényből egy baranyai páros

A Pécsi Járásbíróság hétfőn elrendelte egy férfi és egy nő letartóztatását egy hónapra jelentős értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntettének alapos gyanúja miatt. 

 

 

 

A nyomozás eddigi adatai szerint a gyanúsítottak 2023. január 17-én egy Baranya megyei falu egyik házának konyhaszekrény fiókjában található fém kazettát felfeszítették, majd abból eltulajdonítottak 36.700.0000 forint készpénzt, valamint aranyékszereket 500.000 forint értékében, és a rongálással 3.000 forint kárt okoztak.

A gyanúsítottak büntetlen előéletűek, őket nemzetközi elfogatóparancs alapján a határon túlról állították elő, a terhükre rótt bűncselekmény kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Alaposan tartani lehet attól, hogy szabadlábon hagyásuk esetén megszöknének, elrejtőznének, bizonyítási eszköz, vagyonelkobzás alá eső vagyon elrejtésével veszélyeztetnék a bizonyítást, így a bíróság a letartóztatásukat elrendelte.

Az ügyész a bíróság végzését tudomásul vette, a gyanúsítottak fellebbezést jelentettek be szabadlábra helyezésük érdekében. A határozat nem végleges.

Forrás: Pécsi Törvényszék