Lopott pillanatok: szavazzunk a pécsi fotós Pécsett készült, gyönyörűséges felvételére!

2023. június 07. szerda 11:44

Lopott pillanatok: szavazzunk a pécsi fotós Pécsett készült, gyönyörűséges felvételére!

A legjobbak közé került, s a közönség díjára is esélyes a pécsi fotós, Bozó Pál Lopott pillanatok című fényképe az Anyaföld, anyanyelv, anyaszív témákkal a Nemzetpolitikai Államtitkárság által meghirdetett Magyar szemmel című fotópályázaton.

 

 

A pályázatra a világ bármely tájáról, a Kárpát-medencéből és a diaszpórából egyaránt lehetett jelentkezni a témának megfelelő pályamunkával, emellett a felhívás az idei esztendőben egy rajzpályázattal is kiegészül a 14 éven aluli gyerekek számára.

A pályázat három témája: anyaföld, anyanyelv, anyaszív. E három témában várták a 14. életévüket betöltött pályázók fotóit, valamint az anyaszív kategóriában a 14 év alatti korosztály rajzait.

Az Anyaföld téma célja, hogy bemutassuk életünk forrását, szülőföldünket: a Kárpát-medence és a diaszpóra magyarsága által lakott lenyűgöző tájakat, magyarságunk kulturális örökségeit.

Az Anyanyelv témában olyan alkotásokat vártak, amelyek középpontjában legfontosabb kulturális kincsünk, anyanyelvünk, annak szépsége, sokszínűsége, fontossága áll.

Az Anyaszív kategóriában vártát mindazokat a fotókat és rajzokat, amelyek témája az anyai szeretet, odafigyelés és támogatás sokszínűsége, szépsége.

A közönség díját annak a három fotónak a készítője nyeri, akinek a feltöltött galériában található képére a legtöbb like érkezik. A közönégszavazást június 8-án, 10:00-kor zárják.

Bozó Pál Pécsett készített fotójára erre a linkre kattintva lehet szavazni.

 


M. B.