Levélben kérte Fodor Ibolyát a lemondásra Páva Zsolt

2015. január 12. hétfő 16:49

Levélben kérte Fodor Ibolyát a lemondásra Páva Zsolt

Múlt pénteken született az a levél, melyben Pécs polgármestere az elmúlt hetekben történtekkel kapcsolatos konzekvenciák levonására szólította fel az eredetileg a Fidesz-KDNP színeiben önkormányzati mandátumhoz jutó, de egy ideje már függetlenként politizáló kertvárosi egyéni képviselőt, Fodor Ibolyát. Az alábbiakban a polgármester levelét ismertetjük: 

"Tisztelt Fodor Ibolya!

Polgármesterként, de sokkal inkább pécsi polgárként egyre növekvő aggodalommal figyeltem az elmúlt hetekben azt a negatív hír-özönt, amely az Ön személyét körül lengte és lengi a mai napig is. Aggodalmam egyre csak nő, különösen azóta, hogy a Fidesz-KDNP frakció döntését - miszerint arra kérik Önt, mint támogató párt, hogy mondjon le mandátumáról - Ön semmibe vette és veszi. Mindemellett ahelyett, hogy elfogadná, hogy hibát követett el, amiért vállalnia kellene a felelősséget és önmérsékletet tanúsítana, még inkább harcba száll a pécsiekkel, noha az Önnel szemben megfogalmazott kritikájuk jogos! 

Ön becsapta a Fideszt, mint jelölő és támogató pártot, amikor a párt helyi vezetése előtt - a világos és egyértelmű kérdés ellenére - elhallgatta azt a tényt, hogy Önt jogerősen elítélték bűnsegédként sikkasztásban való részvételért. A párt, a frakció és a pécsiek egy részének Önnel szemben tanúsított bizalomvesztése tehát nem alaptalan, nem pletykákra és híresztelésekre alapult, hanem tényekre!

Jómagam is abban bíztam, a frakcióhoz hasonlóan, hogy Ön ezek után levonja a szükséges konzekvenciákat és azt az utat választja, amit a tisztesség megkíván. Nem ezt tette és sajnos úgy látom, hogy nem is tervezi ezt tenni, ehelyett inkább az "igazát" próbálja egyre elkeseredettebb módon, minősíthetetlen stílusban bizonygatni - mindeközben fenyegetve a pécsieket és a munkájukat végző újságírókat.

Tudnia kell, hogy az Ön viselkedése, az, ahogyan és amiket ír, mond a pécsieknek a különféle közösségi oldalakon, fórumokon, elfogadhatatlan, példátlan és méltatlan Pécs bármelyik választott képviselőjéhez!

Tisztelettel, de kellő nyomatékkal újra - és utoljára - arra szeretném kérni: józanul és higgadtan tekintse át az elmúlt hetekben folytatott viselkedését, józanul és higgadtan
tekintse át a tényeket, józanul és higgadtan tekintse át a frakció döntését és kérését, majd vonja le a megfelelő következtetéseket és cselekedjen aszerint.

Pécs, 2015. január 9.

Üdvözlettel: Páva Zsolt

Képünkön: Fodor Ibolya (jobbról) a Fidesz pécsi központjában 2014 októberében, megválasztásának estéjén. 

Fotó: Dittrich Éva