Lelőttek egy kutyát az egyik pogányi ház udvarán, a helyiek dühösek és félnek

2020. január 20. hétfő 12:07

Lelőttek egy kutyát az egyik pogányi ház udvarán, a helyiek dühösek és félnek

Elkeserítő és vérlázító eset történt vasárnap éjszaka a Pécs melletti Pogányban. Egyelőre nem tudni, hogy miért, de egy ismeretlen elkövető lelőtt egy kutyát az egyik ház udvarán. A Pécsi Rendőrkapitányság állatkínzás miatt indított nyomozást.


A földön fekvő, élettelen ebre vasárnap éjszaka az állat gazdája talált rá a saját udvarán, ahol a kutya élt.

A hölgy és párja érthetően rendkívül dühösek és szomorúak, hogy ilyen megtörténhetett. Az egész településen nagy a felháborodás, valamint a félelem, többen attól tartanak, ha valaki ilyen tettre képes, akár egy emberrel is végezhet.

Rédai-Rostási Bianka, a lelőtt törpespicc gazdája munkatársunknak azt mondta, természetesen azonnal értesítették a rendőröket, akik hétfőn hajnali három óráig helyszíneltek. Kérdésünkre azt válaszolta, fogalma sincs, hogy ki és miért tehette ezt a szörnyűséget. Mindenesetre - szögezte le - férjével addig nem nyugodnak, amíg fény nem derül az elkövető kilétére.

Megtudtuk, a hölgy hallotta a lövéseket, illetve elmondása szerint a helyszínelést végző szakemberek is megerősítették, hogy a kutya életét lőfegyverrel oltották ki.

Érdeklődésünkre a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság arról tájékoztatta lapunkat, hogy a hatósághoz érkezett feljelentés alapján állatkínzás miatt indult nyomozás ismeretlen tettes ellen.


Ha a zsaruk kezére kerül az elkövető, a törvény alapján akár letöltendő szabadságvesztésre is ítélheti a bíróság.

 


Képünk illusztráció. 

Palotás Péter - Fotó: pixabay.com