Lecsukták az apját leszúró mislenyi fiatalt

2021. november 26. péntek 13:38

Lecsukták az apját leszúró mislenyi fiatalt

A Pécsi Járásbíróság pénteken elrendelte egy fiatal férfi letartóztatását egy hónapra életveszélyt okozó testi sértés gyanúja miatt. 

 

 

A nyomozás eddigi adati szerint a gyanúsított 2021. november 23-án, az esti órákban, a lakóhelyén nagyobb mennyiségű szeszes italt fogyasztott el, ittas állapotba került.

Az este folyamán szóváltásba keveredett édesapjával, majd egy 18 cm pengehosszúságú kést vett magához, mellyel az egyik szoba bejárati ajtajának üvegezett részét betörte, édesapját megtámadta és a késsel mellkason szúrta.

A sértett a szúrás következtében életveszélyes sérülést szenvedett.

A gyanúsított büntetlen előéletű, családjával él, rendszeresen fogyaszt alkoholt, mely miatt gyakori a veszekedés a családban, mely korábban két ízben is tettlegességig fajult.

A gyanúsításban szereplő bűncselekmény jellegére is figyelemmel alaposan feltehető, hogy a gyanúsított - szabadlábon hagyása esetén - hozzátartozói sérelmére hasonló, szabadságvesztéssel fenyegetett bűncselekményt követne el, illetve a büntetőeljárásban résztvevő egyéb személyeket megfélemlítene, jogellenesen befolyásolna, ezzel veszélyeztetné a bizonyítást, ezért a bíróság elrendelte a letartóztatását.

Az ügyész és a gyanúsított és a védője is tudomásul vették a bíróság végzését, így az végleges.

Forrás: Pécsi Törvényszék