Lecsukták a férfit, aki beköltözött idős ismerőse lakásába

2022. szeptember 29. csütörtök 15:00

Lecsukták a férfit, aki beköltözött idős ismerőse lakásába

A Pécsi Járásbíróság csütörtökön elrendelte egy pécsi férfi letartóztatását egy hónapra kifosztás bűntette, testi sértés bűntette és kitartottság bűntette alapos gyanúja miatt. 

 

 

A nyomozás eddigi adatai szerint a gyanúsított élettársával 2022. december 22-én - eddig tisztázatlan körülmények között - egy idős, demenciában és alkoholbetegségben szenvedő férfi pécsi ingatlanába beköltöztek, majd 2022. májusától a sértett férfi nyugdíját, a bankszámlája felett rendelkezve a gyanúsított eltulajdonította, a házában lévő értéktárgyakat - Zsolnay vázákat, értékes könyveket - eladta.

A gyanúsított élettársa 2021. késő őszétől 2022. júniusáig prostitúciós tevékenységet folytatott, melyből naponta 20-30.000 forint jövedelme származott, amit minden nap a gyanúsítottnak adott át.

A gyanúsított 2022. szeptember 18-án az esti órákban élettársát - neki többszörös csonttörést, égési sérüléseket és zúzódásokat okozva - bántalmazta. A sérülések közül több nyolc napon túl gyógyuló.

A gyanúsított többszörösen büntetett előéletű, a terhére rótt bűncselekményeket felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt követte el. Alaposan tartani lehet attól, hogy szabadlábon hagyása esetén a gyanúsított a büntetőeljárásban elérhetetlenné válna, megszökne, elrejtőzne, tárgyi bizonyítási eszközöket rejtene el, semmisítene meg, illetve más eljárásban résztvevő személyeket jogellenesen befolyásolna, megfélemlítene, illetve újabb, szabadságvesztéssel fenyegetett bűncselekményt követne el. Minezek miatt rendelte el a bíróság a letartóztatását.

Az ügyész a bíróság végzését tudomásul vette, a gyanúsított és védője szabadlábra helyezés, illetve enyhébb kényszerintézkedés alkalmazása érdekében fellebbezést jelentettek be, így a bíróság határozata nem végleges.

Forrás: Pécsi Törvényszék