Lecsukták a feleségét prostitúcióra kényszerítő férfit

2022. június 20. hétfő 15:07

Lecsukták a feleségét prostitúcióra kényszerítő férfit

A Pécsi Járásbíróság hétfőn elrendelte egy férfi letartóztatását egy hónapra erőszakkal, szexuális cselekmény végzése érdekében, a sértett sanyargatásával elkövetett emberkereskedelem és kényszermunka bűntettének alapos gyanúja miatt. 

 

 

A nyomozás eddigi adatai szerint a gyanúsított férfi 2018 nyara és 2022. júniusa között, megélhetésük érdekében a feleségét - őt különféle módokon bántalmazva, benne félelmet keltve - prostitúciós tevékenység folytatására kényszerítette. A sértett a prostitúciós tevékenységből származó pénzeket a gyanúsítottnak adta át.

 

A gyanúsított legális jövedelemmel nem rendelkezik, megélhetését a bűncselekmény elkövetéséből származó jövedelemből biztosítja.

 

A kiemelt tárgyi súlyú bűncselekmény öttől tíz évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Alaposan feltehető, hogy a gyanúsított, szabadlábon hagyása esetén a hatóságok számára elérhetetlenné válna, megszökne, elrejtőzne, illetve a bizonyítás meghiúsítására vagy megnehezítésére törekedne a sértett vagy más kihallgatandó személy megfélemlítésével, ezért a bíróság elrendelte a letartóztatását.

Az ügyész a bíróság végzését tudomásul vette, a gyanúsított és védője fellebbezést jelentettek be, így a határozat nem végleges.

Forrás: Pécsi Törvényszék