Koncert az uránvárosiaknak: Marót Viki és Tabáni István a színpadon

2011. július 29. péntek 12:13

Koncert az uránvárosiaknak: Marót Viki és Tabáni István a színpadon

Hatszázan ünnepeltek együtt az eső ellenére a T-Home és a T-Mobile közös rendezvényén július 28-án, a Lauber Dezső Sportcsarnokban. A koncerten Tabáni István énekelt, majd Marót Viki és a Nova Kultúr zenekar diktálta a tempót. Ezt megelőzően több százan látogatták meg néhány nap alatt a július 25-én megnyílt, új T-Pont üzletet Uránvárosban, ugyanis különleges nyitási akcióval várták és várják még mindig az ottlakókat.

- Akkor jöjjön az ember koncertre, ha jól esik - üdvözölte a közönséget Jung László, a Magyar Telekom régióvezetője. A koncertek előtt röviden beszámolt az új uránvárosi T-Pont üzlet megnyitásáról, melynek előzménye egy világszínvonalú optikai hálózat kiépítése volt Uránvárosban (amely többek között akár 80 Mbit/s-os letöltési sebességű internetet és a digitális televíziózás jelenlegi csúcsát, az IPTV-t jelenti).

Az ott élő helyiek ezentúl személyesen kipróbálhatják ennek működését a lakóhelyükhöz közeli boltban, és láthatják, hogy „olcsóbb és jobb szolgáltatásokat tudunk adni, mint más szolgáltatók, melyben kollegáink helyben segítséget is nyújtanak" - tette hozzá Jung László, és színpadra hívta az est első fellépőjét, Tabáni Istvánt.

NÉZZE MEG KÉPGALÉRIÁNKAT:



A Csillag születik második szériájának győztes énekese, Tabáni István több saját szerzeményt is elénekelt, a közönség egyik kedvencét, a Repülj hát című dalt is. Hallhattuk a tavalyi, Ments meg című nagylemez Gyönyörű szépjét is, amely idén elnyerte az Év Dala elismerést a Fonogram-díjkiosztón.

Marót Viki és a Nova Kultúr zenekar tagjai a '60-as évek hangulatát hozták el, mind zenéjükkel, mind extravagáns öltözetükkel és dinamikus, magával ragadó színpadi mozgásukkal. Marót Viki énekesnőnek decemberben született meg Ádám kisfia, s február óta nem szűnő kedvvel és energiával vonja be a közönséget az éneklésbe és a táncba.

A koncertről Uránvárosba hazatérő családosok, fiatalok és idős nyugdíjas emberek egy esős hétköznap ajándékba kaptak egy kis jókedvet. Tibáld Ferenc feleségével, Bedő Tímeával érkezett:

- Nagyon jól éreztük magunkat. Nekem inkább Marót Vikiék koncertje, feleségemnek pedig Tabáni István dalai tetszettek jobban, de az esős idő ellenére mindannyian jól szórakoztunk. Hoztuk az egész családot, a nagymamákat is, akik Marót Vikiék számait nosztalgiával énekelték.

Tabáni Istvánnal és Marót Vikivel, valamint zenekarával készült interjú hamarosan olvasható a Pécsi Újság.hu-n.

$articlePoll]

T. T. - Fotó: Dittrich Éva