Kitépte egy férfi egy 80 éves asszony kezéből a táskáját

2024. január 23. kedd 16:17

Kitépte egy férfi egy 80 éves asszony kezéből a táskáját

A Pécsi Járásbíróság kedden elrendelte egy férfi letartóztatását egy hónapra a bűncselekmény felismerésére vagy elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személytől való elvétellel elkövetett kifosztás bűntette alapos gyanúja miatt.

 

 

A nyomozás eddigi adatai szerint a gyanúsított férfi 2024. január 19. napján a kora délutáni órákban Pécsett, az egyik utcán követte a 80. életévét betöltött pécsi sértettet egészen annak lakásáig, majd a hölgy idős kora miatti védekezésre képtelen állapotát kihasználva a kezéből kitépte a táskáját, azután azzal elfutott. A sértett táskájában található pénztárcában 15000 forint, valamint kisebb összegű aprópénz volt.

A gyanúsított vagyon elleni bűncselekmények miatt többszörösen büntetett, különös visszaeső. Cselekményét ellene folyó más büntetőeljárás hatálya és jogerős, még meg nem kezdett szabadságvesztés büntetés hatálya alatt követte el.

Alaposan tartani lehet attól, hogy a gyanúsított, szabadlábra helyezése esetén a büntetőeljárásban elérhetetlenné válna, megszökne, elrejtőzne; a bizonyítást megnehezítené vagy meghiúsítaná, illetve újabb, szabadságvesztéssel fenyegetett bűncselekményt követne el. Mindezekre tekintettel a bíróság elrendelte a letartóztatását.

Az ügyész tudomásul vette a bíróság végzését, a gyanúsított fellebbezést jelentett be szabadlábra helyezése érdekében. A gyanúsított kirendelt védője a bírósági ülésen nem vett részt, neki három nap áll rendelkezésére a fellebbezés bejelentésére. A bíróság határozata nem végleges.


Forrás: Baranya Vármegyei Főügyészség