Kigyulladt a Fema tetőszerkezete, nehezen ment az oltás - VIDEÓVAL FRISSÍTVE

2013. július 04. csütörtök 15:16

Kigyulladt a Fema tetőszerkezete, nehezen ment az oltás - VIDEÓVAL FRISSÍTVE

Nagy erőkkel vonultak ki a tűzoltók Kertvárosba, miután csütörtökön délután kigyulladt az egykori Fema bevásárlóközpont tetőszerkezetének déli része.

Sárkány Sándor a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletese elmondta: a több ezer négyzetméteres, korábban üzletközpontként funkcionáló épület tetőszerkezete már szinte teljes terjedelmében lángolt, mire a tűzoltók a helyszínre érkeztek. Ennek ellenére át tudták vizsgálni, embereket nem találtak a falak között.

 
Az ügyeletes hozzátette, a munkájukat nehezítette, hogy csak távolabb találtak működő tűzcsapokat, így csak a szerkocsik fecskendőivel tudják oltani a tüzet. Más ingatlant, értéktárgyat nem veszélyeztetett a tűz.

A Pécs déli városrészében álló egykori Fema üzletházból évekkel ezelőtt kiköltöztek az utolsó bérlők is. Az utóbbi időszakban az elhagyott épület egyre inkább pusztulásnak indult, ablakai kitörtek, tetőszerkezete megbomlott, rendszeresen hajléktalanok vernek tanyát benne. Az ingatlan magánkézben van, egy német befektető a tulajdonos.

NÉZZE MEG A HELYSZÍNEN KÉSZÜLT VIDEÓNKAT:

Korábban írtuk:
Információink szerint hármas, kiemelt fokozatú riasztás van érvényben a helyszínen, miután az épület közelében található mindhárom tűzcsap rossz, így a kiérkezett lánglovagok nem tudták megkezdeni az oltást. A lángok mintegy 250 négyzetméteren csaptak fel, a tűzoltók jelenleg csak a tűz átterjedését tudják megakadályozni.

A vízhiánnyal kapcsolatban közleményt juttatott el szerkesztőségünkhöz a Tettye Forrásház Zrt., amely alább olvasható.

"A Fema környékén a Tettye Forrásház Zrt. által üzemeltetett tűzcsapok működnek, az oltásnak nincs akadálya. Az üzemen kívüli épület belső hálózatán nem állt rendelkezésre először oltóvíz, miután azonban a vízszolgáltató szakemberei a helyszínre értek, visszanyitották a rendszert, így onnan is folyhat a tűzoltás."

EQM - MTI