Két külföldi embercsempész ellen emelt vádat az ügyészség Mohácson

2020. november 26. csütörtök 09:01

Két külföldi embercsempész ellen emelt vádat az ügyészség Mohácson

A Mohácsi Járási Ügyészség két vádiratot nyújtott be külföldi állampolgárokkal szemben, akik 2020 májusában Magyarországról próbáltak menekült személyeket külföldre csempészni.  

 

A szír, illetve ukrán állampolgárságú vádlottak 2020 májusában két napon belül, egymástól függetlenül akartak Magyarország területéről Ausztriába csempészni migráns személyeket.

A két vádlottat ismeretlen személyek kérték fel arra, hogy a horvát határhoz közeli Kölked  közelében, a Magyarországra illegálisan bejutott külföldi állampolgárokat gépkocsijukkal csempésszék ki az országból.

A vádlottak a megbízást elfogadták és személyenként 250 euró fizetség ellenében vállalták a szállítást.

Az ukrán férfi 8 személyt vett fel gépkocsijába, majd két nappal később a szír vádlott 5 személyt akart kicsempészni az országból.  Mindkét vádlottat azonban a rendőri ellenőrzés során igazoltatták, őket, valamint a migránsokat elfogták, előállították. 

A két elkövető cselekménye az embercsempészés bűncselekmény minősített esetének a megállapítására alkalmas,mely bűncselekmény büntetési tétele 2-8 évig terjedő szabadságvesztés. Mindkét vádlott a vádemeléskor letartóztatásban volt.

Képünk archív felvétel, az egyik csoport elfogásakor készült.

Forrás: Baranya Megyei Főügyészség