Két gyermek sérült meg egy pécsi konyhatűzben

2022. július 05. kedd 11:10

Két gyermek sérült meg egy pécsi konyhatűzben

Háromszor is riasztották hétfőn a pécsi tűzoltókat konyhában keletkezett tűzhöz.

 

Délelőtt Pécsett, az Uitz Béla utcában egy társasház harmadik emeleti lakásának konyhájában keletkezett tűz, tűzhelyen felejtett olaj miatt. A pécsi hivatásos tűzoltók áramtalanították, majd átvizsgálták az ingatlant és eloltották a lángokat. A tűzben a konyhabútor károsodott, a falak bekormozódtak.

A tűzoltók a felső szinten lakó tizenkét embert arra kérték, hogy zárkózzanak el.

Huszonketten pedig az utcán várták meg a káreset felszámolását. A lakásban két gyermek tartózkodott, akik még a tűzoltók kiérkezése előtt elhagyták az ingatlant. Könnyű sérülésekkel kórházba vitték őket.

Délután olajsütőben túlmelegedett olaj kapott lángra Pellérden, egy vendéglátóhely konyhájában.

A tűzoltók kiérkezése előtt az ott dolgozók kézi tűzoltó készülékekkel eloltották a tüzet. A pécsi hivatásos tűzoltók kiszellőztették a helyiséget, az olajsütőt pedig kivitték az épületből.

Oltás közben az egyik dolgozó füstöt lélegzett be, őt a mentőszolgálat munkatársai kórházba szállították.

Estére is jutott konyhatűz: Pécsett, a Varsány utcában sütés közben gyulladt meg olaj, a tüzet a lakók még a tűzoltók kiérkezése előtt eloltották. A pécsi hivatásos tűzoltók kiszellőztették a lakást és a lépcsőházat is, valamint hőkamerával átvizsgálták a sütőt. A lakásban két ember tartózkodott, nem sérültek meg.

Forrás: Katasztrófavédelem