Kamasz barátnőiket futtatta két férfi, házhoz is szállították a lányokat

2020. december 02. szerda 09:06

Kamasz barátnőiket futtatta két férfi, házhoz is szállították a lányokat

A Pécsi Járási Ügyészségüzletszerűen, 18. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett kerítés bűntette miatt emelt vádat két fiatallal szemben, akik barátnőik prostitúciós tevékenységéből szereztek pénzt. 

 

A két 20 éves vádlott 15 és 16 éves barátnőikkel 2019 augusztusában elhatározták, hogy a lányok prostitúciós tevékenységéből jutnak jövedelemhez.  

 

Ennek érdekében a két vádlott barátnőjükről fényképeket készített, majd azokkal internetes szex-társkereső oldalakon regisztráltak. A hirdetések megjelenését követően az érdeklődők hívását vagy a lányok, vagy a vádlottak fogadták és beszélték le a jelentkezőkkel a találkozót.

Amennyiben a lányok a szolgáltatásukat más helyen nyújtották, úgy az utaztatást, a szállítást a vádlottak végezték.

Kezdetben a szexuális szolgáltatást a lányok lakóhelyükön végezték, a későbbiekben azonban Pécsre, albérletbe költöztek a több jelentkező és nagyobb bevétel reményében. A szexuális szolgáltatás szervezése során a két férfi a lányokat utasításokkal látta el, többek között arra vonatkozóan,hogy milyen jellegű szolgáltatást nyújtsanak, az mennyi ideig tartson, illetve kitől mennyi összeget kérjenek. A vádlottak barátnőik ezen tevékenységével havi 400-600.000,-Ft összeget kerestek.

A vádlottak cselekménye az 18. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett kerítés bűntettének a megállapítására alkalmas. A bűncselekmény büntetési tétele 2 -8 évig terjedő szabadságvesztés.

Képünk illusztráció.

Forrás: Baranya Megyei Főügyészség