Jövőre is folytatódik a Gasztroélmény
2010. december 03. péntek 17:27
2010. január 29-én évadnyitó gálavacsorával, az Expo Centerben nyitotta az évet a rendezvénysorozat. A folytatásban a Kávéházi beszélgetések és a Gasztroegyetem programjaival a kávézási és a táplálkozási kultúra népszerűsítésének célját támogatta a konzorciumi szervező gárda. A március végén megrendezett Nemzetközi Doktorandusz Konferencia keretén belül pedig a minőségi konferenciaturizmus került előtérbe. Áprilisban aztán az 1. Országos Extrém Grill-bajnokságon, szeptemberben pedig az Univ Beköltözős Salátakészítő Versenyen mérhette össze tudását minden vállalkozó szellemű csapat. A nyár folyamán a Pannon Borrégió TOP 25 bor- és sajtbemutatóján és ősszel a Nemzetközi Sütő-Főző Fesztiválon a minőségi magyar konyha, a kiváló hazai borok és a gasztronómiai értékek újrafelfedezésének hódolt a nagyérdemű.
Az év végéhez közeledve elérkezett a főfogás ideje, egy színvonalas évadzáró jótékonysági gasztronómiai gálaest formájában. Az gálaest fővédnöke dr. Páva Zsolt, Pécs polgármestere.
A december 4-én 17.30-tól a Corso Hotelben induló gálaest több tekintetben is egyedi és különleges: hét pécsi étterem és szálloda konyhafőnökének csapatmunkája járul hozzá az est gasztronómiai élményéhez. A gálaest célja, hogy a kizárólag helyi alapanyagokból, Magyar BIO fűszerekkel készített vacsora Pécshez és a baranyai térséghez köthető legyen minden ízében.
A Pécs2010 EKF program egyik hivatalos nagykövete, a Pannon Filharmonikusok műsorával a konyhaművészet és a zene pécsi szinergikus hatásait is szeretnék a szervezők tovább erősíteni. Az est jótékonysági jellegéből adódóan a bevételek egy részét a fiatal konyhamester-növendékek támogatására ajánlják fel, míg az est folyamán összegyűlt összeget a Balokány Ligetet felkaroló civil szerveztek rendelkezésre bocsátják.
Az évadzáró gálaesten gasztronómia civil szervezetek ünnepélyes aláírásukkal kívánják kifejezni további együttműködésüket.
Az év méltó befejezése azonban nem jelenti a rendezvénysorozat végét, hiszen a jövőben is cél az egészségkultúra, a gasztronómiai tradíciók és új irányvonalak népszerűsítése minden korosztály számára, változatos programokkal, hagyományteremtő jelleggel.
Forrás: Pécs2010
Facebook box
Megosztás
Mások most ezeket a cikkeket olvassák
- Ismét itt a kánikula, máris kiadták a...
- Rendkívüli bejelentés: több mint...
- Javában tart a nyári véradókampány,...
- Mikor, hol halászlevezzünk? Íme, a...
- Vége a pótlóbuszozásnak, befejeződőtt...
- Így itassuk a madarakat a nyári hőségben
- Hatalmasat bukta lett a vége egy...
- Három éve várja a vevőket az új pécsi...
- Buszok járnak a vonatok helyett...
- Továbbra is zárva egy sáv az M6-oson...