Itt van végre a tavasz, ismét beüzemelik a pécsi szökőkutakat

2023. április 28. péntek 13:58

Itt van végre a tavasz, ismét beüzemelik a pécsi szökőkutakat

A szükséges karbantartást és javítást követően, ezekben a napokban helyezi üzembe a város szökőkútjait a Biokom.


Pécs területén a társaság 23 szökőkutat, 35 ivókutat és 6 csobogót üzemeltet. Ezek beindítása pontos ütemezés szerint zajlik. A tervek szerint május elsejére valamennyi vizes látványosságban gyönyörködhetünk majd.

 

Ez alól csak a Széchenyi téri bikafejes Zsolnay-kút a kivétel, melyet a restaurálási munkálatokat követően, várhatóan május végén indítunk be.

 

Fontos megjegyezni, hogy majd a nyáriasabb idő beálltával, a forró napokon bármennyire is csábító lesz a szökőkutakból történő ivás, vagy az azokban történő megmártózás, ez minden esetben tilos.

A szökőkutak vize nem ivóvíz minőségű, és nem fertőtlenített úgy, mint egy strandfürdőben. Annak érdekében, hogy ne algásodjon, és ne szaporodhassanak el benne a vizes környezetet kedvelő mikroorganizmusok, nem ivóvízhez engedélyezett vegyszereket használnak.

 

Folyadékbevitelhez az ivókutak vizét javasolják, amelyek megfelelő minőségű és ellenőrzött ivóvízzel üzemelnek.

Egyúttal arra kérik a kutyatulajdonosokat, hogy házi kedvenceiket a sétáltatás során ne az állatot felemelve, közvetlenül az ivókutakból itassák, mert így fennállhat a fertőzésveszély. A gazdik vigyenek magukkal tálat, azt töltsék meg vízzel és így itassák kutyáikat.

Forrás: Biokom