Idén is gyűjti a cipősdoboz adományokat a megyei önkormányzat

2022. december 01. csütörtök 16:01

Idén is gyűjti a cipősdoboz adományokat a megyei önkormányzat

A Baranya Segít Program keretében idén is gyűjti a cipősdoboz adományokat a Baranya Megyei Önkormányzat. A tartós élelmiszerekből, játékokból, ruhákból és egyéb ajándékokból összeállított csomagokat az Ormánsági Fiatalokért Egyesületen keresztül hátrányos helyzetű ormánsági gyermekeknek juttatják el az ünnepek előtt. 

 

 

A tavaly útjára indított akció során közel 100 csomag gyűlt össze. Akkor a Pécsimami Egyesület és a Székesegyház Nagycsaládos Egyesület pécsi gyermekek számára juttatta el az ajándékcsomagokat.

Őri László, a Baranya Megyei Önkormányzat elnöke elmondta, „abban bízunk, hogy megyei vállalkozások, szervezetek és lakosok ismét megmutatják, hogy működik a társadalmi szolidaritás a megyében és Szenteste minél több nehéz sorsú gyermeknek tudunk mosolyt varázsolni az arcára".

A megyei elnök kiemelte, hogy az orosz-ukrán háború és az arra adott elhibázott brüsszeli szankciós politika miatt Európa szerte kialakult energiaválság és egekbe szökő infláció soha nem látott kihívások elé állított mindannyiunkat, így idén még nagyobb szükség van az összefogásra.

Döme Szilárd Cún község polgármestere, az Ormánsági Fiatalokért Egyesület elnöke a
sajtótájékoztatón elmondta, hogy 24 település csaknem ezer gyermekét szeretnék segíteni az ünnepi időszakban. Így nagyon örülnek a Baranya Megyei Önkormányzat felajánlásának.

EQM