Idén is elhozta a karácsonyi hangulatot a hirdi Zengő utcába a feldíszített ház

2021. december 11. szombat 15:03

Idén is elhozta a karácsonyi hangulatot a hirdi Zengő utcába a feldíszített ház

Évek óta tartó hagyomány, hogy Mikulás napján a Mátis család hirdi házán felgyúlnak a karácsonyi fények, és nincs ez másként idén sem. Bár egyelőre nem teljes a kompozíció, néhány elem még nem került a helyére, az épület a mostani ünnepi időszakban is a városrész ékessége. Hamarosan összesen több mint tízezer LED fényforrás világít majd a házon és az udvarban.

 

 

Sötétedés után garantált a karácsonyi hangulat a Zengő utcában, amelyről Mátis Viktor gondoskodik immár évek óta. Még 2015-ben döntötte el, hogy különlegessé teszi otthonát. Ebbe annyira belejött, hogy a kezdeti egyetlen fényfüzértől eljutott oda, hogy 2019-ben már körülbelül hatezer, idén pedig már több mint 10 ezer fényforrással díszíti fel a házat és az udvart.

A fényfüzérek mellett nagyjából harminc különböző figura, például rénszarvasok, fenyőfát ábrázoló formák és ajándékcsomagok világítanak esténként.

Mint azt Mátis Viktortól megtudtuk, a korábbi évekhez képest idén valamelyest másként rendezte el a díszeket. Lapunk munkatársának azt is elárulta, hogy egyelőre nem került ki a szokásos fényalagút, valamint vár arra, hogy megérkezzen két darab, 500 LED fényforrásból álló fa, ám hamarosan teljes lesz a karácsonyi díszvilágítás. 

Ahogy az már megszokott, a házat idén is gyakorlatilag minden arra járó megcsodálja, Mátis Viktornak és családjának pedig többen gratuláltak a munkájukhoz.



A fények december 6-án gyúltak fel, és egészen vízkeresztig világítanak majd minden nap délután fél öttől éjfélig, illetve hajnali öt és hét óra között.

Palotás Péter