Hülyének nézik a pécsieket az önkormányzat az új parkolási renddel - Olvasói levél

2024. február 01. csütörtök 11:14

Hülyének nézik a pécsieket az önkormányzat az új parkolási renddel - Olvasói levél

Megdöbbenve vettük tudomásul, hogy a néptelen, aprócska utcánk a Tettyén - sok másik mellett - is bekerült a korlátozott várakozási övezetbe. Magyarán, ha a házunk előtt akarunk parkolni, fizessünk, ha az esetleg ott lévő munkahelyünkre mennénk autóval, akkor pedig még mélyebben nyúljunk a zsebünkbe - írta felháborodott olvasónk.

 

A mi utcánkban előbb találkozni kutyát sétáltató emberekkel vagy futókkal, mint autókkal - éppen ezért teljesen hamis az a városházi érvelés, hogy azért terjesztik ki a várakozási övezetek határait, hogy az ott lakók számára biztosítani tudják a parkolást.

És nem, nem csak rólunk van szó, hanem a Tettyén - amit korábban a cirkulációs forgalmi rendnek elkeresztelt elmebajjal is sújtottak - több száz ingatlan tulajdonosáról csakúgy, mint az Ispitaalján lakókról is, ahol az esetek többségében szintén nem jelentett gondot a házak előtt való parkolás.

Szóval, a magyarázat, hogy az ott élők érdekében terjesztik ki a korlátozott várakozási övezetek határait, egyszerűen hazugság.

Egy frászt!

Valójában arról van szó - és ez még sokaknak még le sem esett - hogy a jövőben azért, ami ingyen volt, jelesül, hogy az érintettek ott parkoljanak ahol eddig, fizetni kell, hiszen az erre jogosító engedély pénzbe kerül, nem is kevésbe. (Nem is beszélve az adminisztrációval járó időpocsékolásról.)

 

- Minek költöztek oda - kérdezhetné cinikusan valamelyik városházi tótumfaktum, talán azt is hozzá téve, hogy akik ezen a környéken laknak, azoknak úgyis jól megy, van miből tejelniük.

- Lószart, mama - válaszolom meg előre is vezérüket idézve -, nem ez a lényeg. Miért nem mondjátok meg egyenesen, hogy üres a kassza, mert kiürítettük, ezért kell némi apró, hogy legyen pénz a következő prémiumokra. Hát nem lenne egyszerűbb???

Forrás: olvasói levél