Hófehérke és a hét törpe történetét adják elő a Pécsi Balett művészei

2023. november 17. péntek 12:19

Hófehérke és a hét törpe történetét adják elő a Pécsi Balett művészei

Több mint tíz év kihagyás után ismét a Hófehérke és a hét törpe történetét adják elő a Pécsi Balett művészei a Harangozó-díjas Czebe Tünde és Vincze Balázs koreográfiájával, Uhrik Dóra rendezésében november 18-án a baranyai vármegyeszékhelyen. 

 

 

 

A Pécsi Nemzeti Színház MTI-hez eljuttatott közleményében azt írták, hogy a korábban már Budapesten is bemutatott mesebalettet annak népszerűsége miatt állítják ismét színpadra "látványos, színes, mozgalmas, kedves és érthető" formában, egy felvonásban, a teátrum kamaratermében.

Közölték: a produkcióban hét lendületes, vicces törpe mellett sok-sok bájos erdei állatot is táncosok személyesítenek meg, így mókus, nyuszi, katica és medve is megjelenik Hófehérke oldalán.

A közleményben Uhrik Teodóra rendezőt idézve kiemelték, hogy a történet táncszínházi változatában követik az eredeti mesei szálat, a legnagyobb kihívás pedig az volt, hogy az emberi viszonyokat az óvodások számára is érthető módon adják elő a táncosok.

A rendező szerint a két koreográfus, Czebe Tünde és Vincze Balázs fiatalos, lendületes és szellemes tánc- és mozgásvilágot teremtett Riederauer Richárd muzsikájára.

A produkcióról további részletek a pecsibalett.hu oldalon olvashatók.

MTI - Fotó: Pécsi Balett