Hat pécsi oviból és egy bölcsődéből is karanténba kerültek gyerekek és dolgozók

2022. január 12. szerda 14:22

Hat pécsi oviból és egy bölcsődéből is karanténba kerültek gyerekek és dolgozók

Újabb gyermekek és intézményi dolgozók kapták el a koronavírus-fertőzést az elmúlt napokban Pécsett. Hat óvodából és egy bölcsődéből összesen 129-en kerültek járványügyi megfigyelés alá, közölte az önkormányzat.

 

 


A Budai Nagy Antal utcai, a Siklósi úti és a Testvérvárosok terei óvodában, valamint a Mezőszél utcai bölcsődében gyermekekről, míg a Bimbó utcai óvodában az egyik dolgozóról igazolódott be az elmúlt napokban, hogy koronavírussal fertőződtek meg.

A Németh László utcai óvodában három kisgyermekről és két munkatársról, míg a belvárosi óvodában egy-egy kisgyermekről, illetve munkatársról igazolódott be, hogy nemrég elkapták a fertőzést.


A hatóság a fertőzöttek környezetében lefolytatott kontaktkutatás eredményeként - a fertőzöttekkel együtt - összesen 4 óvodai dolgozó és 125 óvodás, illetve bölcsődés kisgyermek esetében rendelt el járványügyi megfigyelést.


Valamennyi intézményben elvégezték a fertőzéssel érintett helyiségek fertőtlenítő nagytakarítását. A karanténnal nem érintett kisgyermekek ellátását a pécsi intézmények folyamatosan biztosítják.

EQM