Háromszor állhattak dobogóra a Fordan táncosai a Látványtánc Eb-n

2019. július 05. péntek 14:24

Háromszor állhattak dobogóra a Fordan táncosai a Látványtánc Eb-n

A közelmúltban Balatonfüreden rendezte a Magyar Látványtánc Sportszövetség minden eddiginél nagyobb szabású Európa - bajnokságát. A monstre rendezvény hat napon át zajlott, 1230 produkció versengett a parketten és több mint 10 ezer táncost mozgatott meg. 

 

A Pécsi Fordan Táncklub összesen 7 csapattal képviselte városunk színeit és a több értékes helyezés mellett háromszor állhattak dobogóra.

Az első három versenynap a „B" kategóriásoké volt. Akrobatikus rocky kategóriában a Heartbreakers női formáció a dobogó legmagasabb fokára állhatott, Európa - bajnoki címet szerzett. A csapat felkészítője Halász Dalma, aki első versenyidényét töltötte a bajnokcsapattal. Orosz Panni és Tombory Jázmin duó a street dance mix kategóriában versenyzett, és junior korcsoportban Európa - bajnoki ezüstérmes lett, mindössze egy tized ponttal maradt le a dobogó legmagasabb fokáról. A duó felkészítője Molnár Ákos.

A legnépesebb mezőny a street dance mix kategóriában volt, itt a Dance for Crazy formáció a 9. helyet, míg a Crazy Chix csoport a 8. helyet hozta el. A két fashion dance csapat felkészítője Máté Melinda volt.

A 6. versenynapon, ahol már az „A" kategóriásoké volt a táncparkett, három Fordanos egység is érdekelt volt. Európa - bajnoki aranyat szerzett felnőtt akrobatikus rocky kategóriában az Elysium női formáció. Majorlaki Ágnes csapata ebben a formában mindössze 10 hónapja táncol együtt. Azóta az MLTSZ rendszerében megnyerték a területi kvalifikációt, magyar bajnoki címet szereztek és most az Európa - bajnoki dobogó legmagasabb fokára állhattak.

Ezen a versenynapon is a street dance mix kategória volt a legnépesebb. Molnár Ákos két csapata kvalifikálta magát az EB-re. Az Amazing Ladies junior csapat VII. helyezést ért el, a fiatal táncosoknak ez volt az első rangos nemzetközi versenyük. Az Illusion felnőtt formáció eredetileg 17 fős, de sajnos az érettségi időpontok miatt jóval kisebb létszámmal tudott csak kiállni a csapat az EB-re, így az 5. helyezést szerezték meg. Az eredeti fölállásban dobogó esélyes volt a formáció, hiszen a színes koreográfia az eddigi versenyeken többször is elnyerte már a bírák elismerését.

Papp Viktor, a Pécsi Fordan Táncklub vezetője elégedett az eredményekkel, hiszen a Magyar Látványtánc Sportszövetség Európa - bajnokságai közül az idei esztendőben voltak a legeredményesebb táncosaik.

EQM