Ginát is bemutatták a gyerekeknek a baranyai táborban

2019. július 03. szerda 16:25

Ginát is bemutatták a gyerekeknek a baranyai táborban

Nyári táborban jártak a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési szakemberei. 

 

 

Sellyén, a Nemzetiségi- Roma Módszertani, Oktatási és Kulturális Központ táborában szerveztek a rendőrök akadályversenyt kedden délelőtt az ott lévő 21 diák részére.

A rendezvény célja a biztonságos nyári szünidőre való figyelemfelhívás, az áldozattá, valamint az elkövetővé válás megelőzése volt.

A feladatok között egyebek mellett a vagyonvédelem, a gyermekprostitúció, valamint a biztonságos internethasználat témakörök szerepeltek, de felhívták a figyelmet a kábítószer-fogyasztás veszélyeire és büntetőjogi következményeire is.

Az egyik állomáson álláshirdetések közül kellett kiválasztani a valódiakat, míg egy másik helyszínen az útkereső játékban a „drogos" szemüveget próbálhatták ki a csapatok tagjai.

A betörési szobában a biztonságos otthon megteremtése volt a cél, majd a diákoknak különböző vagyonvédelmi eszközöket - köztük kamerákat - kellett felismerniük. A legnépszerűbb állomás az volt, ahol rövid időre a nyomozók bőrébe bújhattak a versenyzők. Itt helyszíni szemlét és tanúkutatást végeztek, majd a fiatalok által leggyakrabban elkövetett bűncselekmények is szóba kerültek.

Az eredmények kiértékelése alatt a résztvevők a Gina című prevenciós filmet tekintették meg.

A jó hangulatú versenyt a Bajnokok csapata nyerte, a jutalmakat a táborszervezők biztosították.

Forrás: BMRFK